RSS

Sato ei kypsy hetkessä

03 Lok

Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, kantaa paljon hedelmää, sillä ilman minua te ette voi tehdä mitään. Joh.15:5.

Jos ajattelemme puutarhuria, joka haluaa puidensa kantavan hedelmää, hänen tulisi osata hoitaa puitansa niin, että kasvua tapahtuu, että tapahtuu kukkimista, että olosuhteet ovat hedelmän kantamiselle suotuisat. Kärsimätön ei voi olla, sillä satoa tulee vain kerran vuodessa. Mieleeni muistuu lapsuus ja kotini puutarhan omenapuut. Kesän lopulla oli kiire haukata omenan raakileita, vaikka ne maistuivat happamilta ja kitkeriltä.

Hengellisessä elämässä on tavallista, että olemme kärsimättömiä ja odotamme välitöntä hedelmän tuottamista. Odotamme, että tuloksia alkaa tulla vyörymällä, ihmeitä tapahtua, rukousvastaukset singahdella heti, kun olemme vähän saaneet maistaa Herran hyvyyttä. Kun olemme tulleet tietoisiksi omasta kutsumuksestamme ja nähneet merkkejä Jumalan antamasta armoituksesta, me heti odotamme suurta satoa, kypsiä hedelmiä, jotka pursuavat ovista ja ikkunoista. Mutta sato vaatii paljon odottamista ja paljon kärsivällisyyttä, paljon sinnikästä työtä.

Olkaa siis kärsivällisiä, veljet, Herran tuloon asti. Katsokaa, kuinka maamies kärsivällisesti odottaa maan kallisarvoista hedelmää, kunnes maa on saanut syys- ja kevätsateen. Jaak.5:7.

Joskus voi käydä niin kuin profeetta Habakuk kertoo, että kuivuus vaivaa, kato on käynyt, mitään satoa ei ole näköpiirissä:

Viikunapuu ei tule kukkaan, eikä viiniköynnöksistä tule satoa, öljypuun sato pettää, eivätkä pengerpellot tuota syötävää. Lampaat ovat kadonneet tarhasta, eikä navetoissa ole karjaa. Hab.3:17.

Habakuk antaa meille kuitenkin hyvän esimerkin siitä, millä tavalla kärsivällisyys pitää toivoa yllä ja millä tavalla Jumalan palvelija voi uskoa hyvään lopputulokseen oman hedelmättömyytensä keskelläkin. Lujasti hänen sydämensä säilyttää varman ja toivorikkaan odotuksen:

Mutta minä riemuitsen Herrassa*, iloitsen pelastukseni Jumalassa. Herra*, Herra on minun voimani. Hab.3:18-19.

Aamen, iloitkaamme mekin. Tule sinäkin mukaan tähän iloon, Herran nimessä otan sinua kädestä ja rohkaisen sinua uskon hengessä: ’Jumala siunatkoon sinun työsi ja vaivannäkösi, sillä Herrassa se ei ole koskaan turhaa’ (1.Kor.15:58).

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Sato ei kypsy hetkessä

Kirjoittanut : 03.10.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.