RSS

Jumalalla on omat koulunsa

05 Lok

Onko Jumala puhunut sinulle menneinä vuosina Valtakuntansa työstä ja kutsunut sinut hengelliseen tehtävään? Onko näky vuosien myötä hiipunut ja jäänyt taka-alalle elämässäsi? Kaipaatko sitä samaa hengen paloa ja innoitusta, joka sydämessäsi oli silloin, kun Jumalan Henki puhui lähetystyöstä? Jätitkö itsesi hengellisessä kokouksessa kerran lähetysalttarille? Muistatko kuinka antautunut Jumalalle olit silloin? Miksi kaikki on mennyt niin laimeaksi verrattuna entiseen?

Ehkä kyselet näitä. Minäpä kerron sinulle yhden asian, josta olen varma: Jumalalla on omat koulunsa. Hän ei lähetä työhönsä ketään, jota hän ei ole kouluttanut. Jos hän tarvitsee erityisen jalon astian käyttöönsä, niin koulutuskin on pitempi.

Mooses ja Daavid kävivät Jumalan korkeakoulua erämaassa. Kyllä seurakuntayhteys on hyvä. Kyllä raamattukoulu on hyvä. Mutta Jumalan korkeakoulussa et voi olla seurakunnassa, et kristillisessä järjestössä, et raamattukoulussa, et missään, minne itse haluaisit mennä.

Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: Kun olit nuorempi, sinä vyötit itsesi ja kuljit, minne tahdoit. Mutta kun vanhenet, sinä ojennat kätesi ja sinut vyöttää toinen ja vie sinut, minne et tahdo. Joh.21:18.

Kyllä voit antautua ihmisten johdettavaksi, ihmisten koulutettavaksi. Voit ottaa ihmisen tai järjestön tai seurakunnan työantajaksesi. Mutta jos Jumala on sinut kutsunut taivaallisella kutsumuksella, niin varaudu siihen, että sinun inhimilliset suunnitelmasi ja kuviosi sekoitetaan perin pohjin. Varaudu siihen, että saat koulutusta ”leirin ulkopuolella” ja erämaassa. Älä eksy siihen luuloon, että Jumala on unohtanut sinut.

Miksi sinä, Jaakob, sanot näin, miksi puhut näin, Israel: ”Minun tieni on Herralta* salassa, oikeuteni jää vaille Jumalan huomiota.” Jes.40:27.

Tämä ei ehkä kuulosta rohkaisulta, mutta sanon silti: Jumala on uskollinen, mutta myös ehdoton. Hän ottaa luulot pois. Sitten, kun sinulla ja minulla on se varmuus, joka Niilo Yli-Vainiolla oli, että minä en pysty mihinkään, en yhtään mihinkään omin voimin – silloin voi olla lähellä se aika, jolloin hän tarttuu sinuun ja vie elopellolleen – tahdoit tai et.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jumalalla on omat koulunsa

Kirjoittanut : 05.10.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.