RSS

Käytä heikkouttani

10 Lok

Meillä on myötäsyntyinen tarve tyrkyttää Jumalan käyttöön omia vahvoja puoliamme. Musikaaliset ihmiset haluavat tehdä Jumalalle musiikkia ja hyvät puhujat ryhtyä sananjulistajiksi. Raamattukin kyllä suosittaa talenttien antamista Jumalan käyttöön. Tämä on ihmisen ”järjellinen” jumalanpalvelus (Room.12:1).

On syytä käyttää lahjansa, mutta antaa myös lahjattomuutensa, puutteensa, heikkoutensa ja köyhyytensä Jumalan käyttöön. Jostain kumman syystä Jumala tuntuu saavan niistä enemmän irti kuin kaikkein näkyvimmistä lahjoistamme. Hän suosii särkymistä. Särkynyttä ja murtunutta sydäntä et sinä, Jumala, halveksi. Ps.51:19. Ajattele vaikka henkilöä, joka ei ole onnistunut löytämään puolisoa. Hän voi suunnata kaiken tarmonsa hengellisten lasten hoivaamiseen. Hän voi vaikka lähteä lähetyskentälle ja huolehtia siellä orvoista lapsista. Näin toteutuu Jumalan sana: Sillä yksinäisellä naisella on enemmän lapsia kuin aviovaimolla, sanoo Herra*. Jes.54:1.

Sigmund Freud tuli aikoinaan siihen tulokseen, että ihmisen henkinen puoli on vain seksuaalisen energian jalostamista. En tiedä, oliko hän täsmälleen oikeassa, mutta erilaista luonnollisen ihmisen kokemaa tunne-energiaa on mahdollista jalostaa Jumalan käyttöön. Minäkin opin nuorena miehenä rukoilemaan, kun en saanut rakastamaltani naiselta vastarakkautta. Rukouksesta tuli kanava, jonka kautta sain rakastaa häntä kuitenkin. Corrie ten Boom joutui samalla tavoin luovuttamaan rakastettunsa pois ja opettelemaan hengessä ja rukouksessa rakastamista. Kun joutuu luovuttamaan pois jotakin itselle arvokasta ja vie kipunsa Jumalalle, saa takaisin jotakin, mikä on moninkertaisen arvokasta.

Jeesus kuvaa tätä Jumalan valtakunnan periaatetta näin: Sillä se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta se, joka kadottaa elämänsä minun tähteni, löytää sen. Matt.16:25.

Kannattaa siis viedä elämänsä kipu ja heikkous Jumalalle ja hän voi tehdä siitä sinun elämäsi vahvuuden. Kun kärsit jonkin asian vuoksi, voit olla vertaistukena toisille. Kun jokin asia ei luonnistu luonnollisella tavalla, se voi luonnistua Jumalan tavalla. Ei tarvitse jäädä umpikujaan, hän voi näyttää sinulle tien eteenpäin.

Voimme rukoilla: Tässä olen, Herra. Lähetä minut. Käytä minua missä haluat, millä tavalla haluat, milloin haluat. Elämäni kuuluu sinulle kokonaan, sen vahvuudet, sen heikkoudet – olen sinun käytettävissäsi.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Käytä heikkouttani

Kirjoittanut : 10.10.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.