RSS

Vihapuheita vastaan

24 Lok

Oletko joutunut kokemaan ihmisten keskellä halveksuntaa? Onko sinun uskoasi väheksytty? Oletko joutunut kestämään epäoikeudenmukaisia tuomioita, joissa sinua väitetään epäjumalanpalvelijaksi tai luopioksi tai harhaoppiseksi? Entäpä nuo muotisanat ”homo”, ”narsisti”, ”kiusaaja”? Lentävätkö nämä muodikkaat kivet sinua kohti? Entä rasistiset pilkkasanat?

Jos sinua leimataan, muista että leimakirves ei ole Jumalan sota-ase. Muista että pilkkakirves ei sekään ole Jumalan sota-ase. Jotka niitä käyttävät, ovat lihansa vallassa. He ovat vihan tai kateuden vallassa eivätkä ole jaksaneet pitää mielessään sitä sanaa, joka sanoo:

…miehen viha ei toteuta Jumalan vanhurskautta. Jaak.1:20.

Raamattu kieltää johdonmukaisesti kaikenlaiset vihapuheet. Sielunvihollinen ja vanha luontomme ovat näiden ”lihapuheiden” takana. Mutta voimme rukoilla herjaajiemme puolesta, että he pääsisivät eroon sydämensä kovuudesta ja saisivat kivisydämen tilalle elävän sydämen. Voimme myös kiittää Jumalaa ahdinkomme keskellä siitä, että nämä vastukset vahvistavat meitä uskossa.

Kun siis kohtaat vihapuheita – ja niitä joudumme kohtaamaan vääjäämättä tämän pahan maailmanajan keskellä – turvaa aina Jumalaan ja luota häneen. Muista, että opetuslapselle riittää, että hänelle käy kuin opettajalleen (Matt.10:25). Painaudu tiiviisti Jeesuksen rintaa vasten ja kuuntele hänen sydämensä lyöntejä. Löydä vankkumaton rauha ja ilo hänen läheisyydestään. Muista, että syyttäjät ovat Syyttäjän asialla, eivät Jumalan asialla:

Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? Jumala on se, joka vanhurskauttaa. Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus Jeesus on kuollut, onpa hänet vielä herätettykin, ja hän on Jumalan oikealla puolella ja rukoilee meidän puolestamme. Mikä voi erottaa meidät Kristuksen rakkaudesta? Tuska vai ahdistus, vaino vai nälkä, alastomuus, vaara vai miekka? Room.8:33-35. Näissä kaikissa  me kuitenkin saamme täydellisen voiton hänen kauttaan, joka on meitä rakastanut. Room.8:37.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Vihapuheita vastaan

Kirjoittanut : 24.10.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.