RSS

Elämä Jumalan yhteydessä

25 Lok

Kun pahan teon tuomio viipyy, ihmiset saavat rohkeutta pahantekoon, koska syntinen saa tehdä pahaa sata kertaa ja elää kauan. Minä tosin tiedän: Jumalaa pelkääville käy hyvin sen tähden, että he häntä pelkäävät. Mutta jumalattomalle ei käy hyvin eikä hän saa jatkaa elämäänsä pitkäksi kuin varjo, koska hän ei pelkää Jumalaa. Saarn.8:11-13.

Saarnaajan kirja on pinnalta katsoen täynnä epäuskoa ja pessimismiä. Jos jaksaa lukea sitä riittävän hitaasti, voi huomata, että se on lopultakin aika viisas kirja. Siinä on paljon elämänkokemusta ja pohdittua asiaa, syvällisiä huomioita ihmiselon ihanuudesta ja kurjuudesta. Elämän tarkoitus on oikeastaan koko ajan keskipisteessä. Sana ’turhuus’ toistuu. Lukiessani maistelen erilaisia lukutapoja ja joskus tuntuu paremmalta käyttää sanaa ’turhauttava’ tai ’hyödytön’. En uskottele olevani minkäänlainen raamatunkääntäjä, mutta käännän itselleni – kääntelen sanoja vähän kuin käännellään jotain esinettä kädessä. Sillä tavoin yritän ymmärtää.

Saarnaaja etsii elämän tarkoitusta ja huomaa ainakin yhden asian: ei ihminen voi hallita elämäänsä. Ihminen ei ole tuulen valtias, niin että voisi pidättää tuulta. Kukaan ei hallitse kuoleman päivää, eikä sodasta ole pääsyä. Jumalattomuus ei pelasta harjoittajaansa. Saarn.8:8. Saarnaajan mukaan ei ihminen loppujen lopuksi käsitä elämää eikä ymmärrä Jumalan tekoja (Saarn.8:17).

Niin, se voi turhauttaa, se voi masentaa, se voi tehdä epätoivoiseksi. Mutta Jumala ei tarkoittanutkaan, että ymmärtäisimme kaiken. Hän odottaa, että me luotamme häneen, elämme yhteydessä häneen ja olemme jatkuvasti riippuvaisia hänestä, sillä hän tietää, hän ymmärtää, hän osaa ohjata meitä. Elämä hänen yhteydessään ei ole turhauttavaa tuulen tavoittelua. Elämä ilman Jumalaa voi sitä olla, mutta jos olemme kuin lapsi isän sylissä, emme turhaudu, emme tunne tarvetta kiukutella omaa kohtaloamme, huonoa osaamme, vaan saamme kokea elämän turvallisena, mielekkäänä ja mielenkiintoisena. Tiedämme uskon kautta, että jos emme nyt ymmärräkään, niin tulevaisuudessa ymmärrämme, kerran taivaassa saamme käsittää, viimein perillä elämän täyttymys odottaa.

Jeesus Kristus on tuonut meille evankeliumin. Hän valmisti meille sellaista, josta Saarnaaja ei vielä tiennyt. Nyt elämme uudessa liitossa Kristusta palvellen. Hän tyydyttää meidän odotuksemme, hän vapauttaa meidät synnistä ja turhautumisesta elämän tarkoituksettomuuteen, sillä tiedämme, että elämällä on tarkoitus – Jumalan suunnitelmien toteuttaminen, Kristuksen palveleminen, elävän uskon päämäärät kaikessa rikkaudessaan.

Kaiken armon Jumala on kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa Kristuksessa Jeesuksessa. 1.Piet.5:10.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Elämä Jumalan yhteydessä

Kirjoittanut : 25.10.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.