RSS

Jumalan aikataulut

31 Lok

Ei viivy pelastus, jonka minä tuon. Jes.46:13.

Raamattu vakuuttaa meille, että Jumala on selvillä asioistamme paremmin kuin me itse ja on varannut meille ratkaisuja ongelmiin ja avun silloin, kun sitä tarvitsemme. Heprealaiskirjeen kirjoittaja tuntuu korostavan, että meidän tulisi omalta puoleltamme osoittaa kaikkea rohkeutta ja tuoda pyyntömme Jumalan eteen:

Käykäämme siis rohkeasti armon valtaistuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon avuksemme oikeaan aikaan. Hepr.4:16.

Koska Jumalan kasvatussuunnitelmaan kuuluu tuottaa meissä kestävyyttä, kärsivällisyyttä ja peräänantamattomuutta, hän vie meitä tilanteisiin, joissa meistä tuntuu, että Jumala on meidät peräti unohtanut, hylännyt siihen paikkaan ja jättänyt oman onnemme nojaan. Sitten itkun kanssa puserramme rukousta. Jos et ole tällaista kokenut uskonelämäsi aikana, tulet vielä kokemaan. Saat kuitenkin olla luottavaisella mielellä, sillä Jumala ei ole sinua hylännyt. Hän vain väliaikaisesti kätkee itsensä, jotta sinun uskosi kasvaisi ja sinä voisit aikuistua. Saat kokea juuri sen, mitä sana lupaa: hänen apunsa ei myöhästy sekuntiakaan.

Jotta olisit valmiimpi läpäisemään testin kuin testin, sinun tulee tietää, että saat toistuvasti suorittaa tämän kokeen, kunnes sinä alat ymmärtää, miten horjumaton ja luotettava sinun Vapahtajasi on. Kun vastaus viipyy, kun Jumalan apua ei kuulu, kun olet yksin ja hylätty, kun pimeys ympäröi sinut – silloin tiedät: Jumalan apu tulee ajallaan. Jumalan aikataulu on jotakin, jota on vaikea ymmärtää, mutta hänen kellonsa käy tarkemmin kuin Rolex. Hän ei välttämättä vastaa niin kuin sinä odotat eikä hän välttämättä vastaa niin pian kuin sinä odotat, mutta hän on läsnä, hän on valtaistuimella, hän on ohjaimissa ja vie sinun elämäsi kulkua eteenpäin. Sinä olet hänen kyydissään kuin junassa. Hänen vastauksensa voi ylittää sinun toiveesi moninkertaisesti.

Niinpä jos olet tänään tässä koetuksessa ja jos kärsivällisyytesi on käytetty loppuun, jos voimasi ovat vähissä, jos toivosi on hiipunut ja usko horjuu – tiedä että:

Minä olen antanut vanhurskauteni lähestyä, se ei ole kaukana. Ei viivy pelastus, jonka minä tuon. Siionille minä annan pelastuksen, Israelille kirkkauteni. Jes.46:13. Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, vaikka jotkut luulevat hänen viivyttelevän, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan… 2.Piet.3:9. Näky odottaa vielä aikaansa ja rientää päämääräänsä eikä petä. Jos se viipyy, odota sitä, sillä varmasti se toteutuu eikä myöhästy. Hab.2:3.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jumalan aikataulut

Kirjoittanut : 31.10.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.