RSS

Itsetunnon eheytyminen

07 Mar

Onko sinulla huono itsetunto? Tunnetko itsesi alamittaiseksi, epäonnistuneeksi ihmiseksi? Onko omanarvontuntosi kadoksissa? Etkö oikein osaa ottaa vastaan elämän tarjoamia lahjoja – puolisoa, lapsia, luottamustehtäviä seurakunnassa – koska tunnet itsesi arvottomaksi?

On hyvä peilata itseään Jumalan sanan peilissä. On hyvä tulla syntiseksi, sillä terve synnintunto vie parannukseen ja Jumalan armon kokemiseen. Mutta jatkuva huonommuuden tunne ei ole Jumalan tahto. Katso, millainen arvokas, ainutlaatuinen olento olet:

Sinä loit minut sisintäni myöten, sinä kudoit minun kokoon äitini kohdussa. Minä kiitän sinua siitä, että minut on tehty ylen ihmeellisesti. Ihmeelliset ovat sinun tekosi, sieluni tietää sen sangen hyvin. Ps.139:13-14.

Ajattele, millainen käsittämätön salaisuus on elämä. Kuinka kalliit ovatkaan minulle sinun ajatuksesi, Jumala… Ps.139:17.

Ihmisessä kulminoituu huippuunsa moni Jumalan luomistyön täydellisyys. Sinäkin edustat tätä täydellisyyttä. Mutta hän haluaa silti tehdä sinut uudeksi, joksikin sellaiseksi kirkkauden olennoksi, jollaisesta voi korkeintaan nähdä unta, jos edes sitäkään. Mutta nyt jo voimme ihailla sellaista uutta ihmistä sanan valossa:

Rakkaani, nyt me olemme Jumalan lapsia, eikä vielä ole käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen, kun hän ilmestyy, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena kuin hän on. 1.Joh.3:2.

Sanasta voimme lukea, millaisena Kristus ilmestyi ylösnousemuksensa jälkeen opetuslapsilleen. Hän oli olento, joka saattoi olla aineellisessa olotilassa ja aineettomassa olotilassa. Hän saattoi kulkea seinien läpi, ilmestyä missä paikassa halusi. Siinä on jo annettu meille hämärä aavistus siitä, millainen uusi ihminen on, millainen valtavan ihmeellinen luomus, jotakin järjellä käsittämätöntä. Taivaallinen ja maallinen yhtä aikaa! Ja sana lupaa, että meistä tulee hänen kaltaisiaan!

Hän on valinnut sinut – omasta mielestäsi huonon ja alamittaisen, mitään osaamattoman – hän on valinnut sinut olemaan uusi luomus Kristuksessa – täydellinen taivaallinen olento!

Jumalan valinta sinun kohdallasi, Isän Jumalan rakkaus, joka lähetti armonsa sinulle Kristuksessa, on se, mikä tekee sinusta jotakin. Sinä olet äärettömän arvokas, koska olet hänen luomansa ja kuulut hänelle.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Itsetunnon eheytyminen

Kirjoittanut : 07.11.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.