RSS

Kuulenko Jumalan puhuvan?

17 Mar

On jännää, miten Jumala puhuu. Jumala puhuu tavalla ja puhuu toisella; sitä vain ei huomata. Job 33:14. Jumalan äänen kuuleminen on elämänikäinen haaste ja omahyväisyys tekee siinä paljon hallaa. Olen itsekin vaaravyöhykkeessä. Kuka on sokea, ellei minun palvelijani, ja kuka niin kuuro kuin minun sanansaattajani, jonka minä lähetän? Kuka on niin sokea kuin minun uskottuni, niin sokea kuin Herran* palvelija? Jes 42:19.

Mutta Jumala ei puhu ainoastaan sanansa kautta, vaan hän peilaa sinun sisäistä ihmistäsi myös ulkoisten tapahtumien kautta. Esimerkiksi: Jos joku kärsii jatkuvaa rahapulaa, Jumalan viesti on: opettele antamaan. Kun opit antamaan omastasi pois, Jumala siunaa sinun rahavarojasi. Jos sinulla ei ole rahavaroja, voit antaa aikaasi. Jatkuva kiire voi olla oire siitä, että olet antanut ajastasi Jumalalle liian vähän. Tai jos ajaudut helposti erimielisyyksiin ihmisten kanssa kotona, koulussa, työpaikalla ja seurakunnassa, mieti onko luonteessasi jotakin, joka vaatii hiomista. Minä ainakin olen ollut tässä suhteessa Jumalan työpöydällä koko elämäni.

Tai jos koet, että sinua on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti ja olet siitä katkera, on luultavaa, että sinulle vain opetetaan, miten ikävä juttu on, jos et kykene antamaan anteeksi jotain vähäpätöistä asiaa. Etsi mielesi ja tunne-elämäsi varastoista siis esiin ne asiat, joissa sinulla on anteeksiantaminen kesken. Sitten päätä antaa anteeksi. Kaiva kuoppa ja hautaa asia tarpeeksi syvälle unohduksen suohon.

Opetan tässä itseäni, kun en aina ollenkaan kykene ajattelemaan, tuntemaan ja toimimaan epäitsekkäästi ja uskon mukaan. Mutta on hyvä ainakin periaatteessa tajuta, kuinka Jumalan Valtakunnassa kaikki toimii antamisen ja palvelemisen kautta. Jumalan valtakunnassa ei voi olla itsekäs. Jumalan valtakunnan ihmiset eivät pyöri itsensä ympärillä, vaikerra omia vaivojansa, valittele rahapulaansa tai muistele kärsimäänsä pahaa. Löydämme Raamatusta hyviä esimerkkejä tästä, kuten Paavalin.

Olkaa minun seuraajiani, veljet, ja tarkatkaa niitä, jotka vaeltavat sen esikuvan mukaan, jonka me olemme teille antaneet. Fil.3:17.

Kuinka terveellistä onkaan ajatella Jumalan valtakunnan ihmisiä ja päättää tulla heidän kaltaisekseen. Jos ei nyt kertaheitolla, niin ainakin askel kerrallaan. Terve usko kasvaa. Auta minua, Jeesus, tähän kasvuun!

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kuulenko Jumalan puhuvan?

Kirjoittanut : 17.11.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.