RSS

Pyhien parjausta

28 Mar

Joko olet päivittänyt itsesi nykyaikaan? Tätä kirjoittaessa elän vuotta 2017 ja mietin trollaamista. Uusi termi, joka tarkoittaa valeuutisten levittämistä. Trollitehtaat ovat tavallisia ja niitä tuntuu nousevan joka puolella uusia. Niissä suolletaan nettiin ja uutistoimistojen uutisvirtaan kaikenlaisia huuhaa-uutisia ja suoranaisia valheita. Ne voivat olla propagandaa, panettelua, harhaanjohtamista, mustamaalaamista ja oman kuvan kiillottamista. Kaikenlaista, mitä ei voi totuudeksi kutsua. Sitten on ”vaihtoehtoiset faktat”, kuten valtava väentungos Trumpin virkaanastujaisissa… Niiden lisäksi on näitä metoo-kampanjoita, jotka voivat lähteä liikkeelle oikeista vaikuttimista, mutta joita myös sielunvihollinen osaa helposti hyödyntää niin että viattomat ihmiset joutuvat leimatuiksi.

Nykyään täytyy siis olla hereillä, ettei joudu hoopotetuksi. Joko sinä olet totutellut ”uuteen normaaliin”. Meille kristityille ei trollaamisen pitäisi olla uusi asia. Voimmehan lukea vaikkapa Nehemian kirjasta, kuinka vastaava toimi vanhan liiton aikaan: Sitten Sanballat lähetti viidennen kerran luokseni palvelijansa samoissa asioissa, ja tällä oli kädessään avoin kirje. Siihen oli kirjoitettu: ”Kansojen keskuudessa puhutaan, ja myös Gasmu sanoo, että sinä ja juutalaiset suunnittelette kapinaa ja siitä syystä sinä rakennat muuria. Näiden puheiden mukaan sinä pyrit heidän kuninkaakseen ja olet myös asettanut profeettoja julistamaan itsestäsi Jerusalemissa näin: ’Juudassa on kuningas’. Nyt kuningaskin saa kuulla nämä puheet. Tule siis, meidän on neuvoteltava yhdessä.” Neh.6:5-7. Näin Nehemian vastustajat yrittivät häntä pelotella, mutta Nehemia vastasi heille: ”Mitään tuollaista, mitä puhut, ei ole tapahtunut, vaan olet keksinyt sen omasta päästäsi.” Neh.6:8.

Iisebel oli aikanaan hyvä huijaamaan ihmisiä. Hän järjesti vaikeuksia hurskaalle Naabotille sanoen: Asettakaa kaksi kelvotonta miestä istumaan häntä vastapäätä ja todistamaan hänestä: ’Sinä olet kironnut Jumalaa ja kuningasta.’ Viekää hänet sitten ulos kaupungista ja kivittäkää kuoliaaksi. 1.Kun.21:10.

Totuuden tunteminen yhdistettynä sen rohkeaan puolustamiseen on hyvä ase näitä trollitehtaita vastaan. Meidänkin tulee olla urheita vastustuksen edessä, kun kaikenlaiset juorut ja huhut leviävät. Minullakin on ollut elämässäni näitä trollaajia ihan kotitarpeiksi. Tietysti olen syntinen ja tehnyt paljon väärää, mutta juuri siksi olen turvannut Vapahtajaan. Joskus vihollinen hiipii niin pimeässä ja toimii niin vaivihkaa, että on mahdotonta puolustautua tai oikaista mitään vääriä tietoja. Kaikenlaiset kansantuomioistuimet menestyvät tässä ilmapiirissä. Ne lynkkaavat syyttömiä ihmisiä ja langettavat vääriä tuomioita – kuten tekivät Jeesuksellekin, elämän ruhtinaalle.

Niinpä haluan rohkaista sinua, hyvä lukijani, näiden sielunvihollisen harjoittamien metkujen vuoksi. Haluan rohkaista sinua, vaikka monet ihmiset lankeavat näihin trollauksiin. Sinusta puhutaan pahaa, niin puhuttiin Jeesuksestakin. Sinusta keksitään valheita, niin kaikista muistakin pyhistä. Paavali, joka itsekin oli aina vastustajien hampaissa, kehottaa: Valvokaa, pysykää uskossa lujina, olkaa miehekkäitä, olkaa vahvoja. 1.Kor.16:13.

Autuas se mies, joka kestää koetuksen. Kun hänet on koeteltu, hän on saava elämän kruunun. Herra on sen luvannut niille, jotka häntä rakastavat. Jaak.1:12.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Pyhien parjausta

Kirjoittanut : 28.11.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.