RSS

Hän on uskollinen suojelijani

16 Jou

Muistatko Corrie ten Boomin? Hän piilotteli juutalaisia sodan aikana. Eräs piilopaikka oli lattian alla. Sinne päästiin salaisesta luukusta, joka sijaitsi keittiön pöydän alla. Kun natsit tulivat tekemään etsintöjä talossa, he kysyivät: ”Missä ne teidän piilottelemanne juutalaiset ovat?” Corrien sisar Betsie vastasi: ”He ovat tuolla pöydän alla!” Se ymmärrettiin vitsiksi ja piilossa olleet eivät paljastuneet.

Hyvin samanlainen tilanne on kerrottu Raamatussa. Kun Jonatan ja Ahimaas toimittivat salaista viestiä Absalomin kapinan aikaan, heidät piilotettiin pihakaivoon. Kerrotaan: Absalomin palvelijat tulivat vaimon luo taloon ja kysyivät: ”Missä ovat Ahimaas ja Joonatan?” Vaimo vastasi heille: ”Tuosta he menivät vesisäiliön ohi.” 2.Sam.17:20.

Kummassakin tapauksessa rehellinen vastaus harhautti etsijät. Joskus elämässä tulee tilanteita, että tarvitsemme piilopaikkaa. Jumala on luvannut suojella meitä, jos joudumme pahojen ihmisten vainon kohteiksi. Hän lupaa: Hän piilottaa minut majaansa pahana päivänä, hän kätkee minut telttansa suojaan. Hän nostaa minut kalliolle. Ps.27:5. King James korostaa tätä kahdesti ilmaisulla ”he shall hide me”.

Niinpä saamme luottaa Herraan, kun etsimme suojaa ja turvallisuutta. Voimme kätkeä itsemme hänen armosiipiensä suojaan. Hänen läheisyydessään emme joudu suden hampaisiin tai pahojen saaliiksi. Aina emme löydä hyvää piilopaikkaa, mutta Jumala voi tehdä meidät näkymättömiksi ilman piiloakin. Hän voi sokaista ihmiset, jotka tahtovat meille pahaa, kuten Lootin tapauksessa (vrt.1.Moos.19:11).

Kallista korvasi puoleeni, pelasta minut pian! Ole minulle turvakallio, vuorilinna, johon minut pelastat. Ps.31:3. Sulillaan hän suojaa sinua, hänen siipiensä alla sinä saat turvan. Hänen totuutensa on kilpi ja suojus. Ps.91:4. Hän on minun armahtajani ja linnani, varustukseni ja pelastajani, kilpeni, johon minä turvaan… Ps.144:2.

Herra* elää! Siunattu olkoon kallioni, korotettu olkoon Jumala, pelastukseni kallio! 2.Sam.22:47.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Hän on uskollinen suojelijani

Kirjoittanut : 16.12.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.