RSS

Luuloista vapaa itseluottamus

19 Jou

Itseluottamuksen puute voi joskus iskeä myös hengellisissä asioissa. Saatan tuntea, etten osaa tehdä sitä työtä, jota minulta odotetaan.

Terve itsetunto ei ole terveen hengellisen elämän este. Mutta liian vahva itsetunto voi kyllä olla. Jos joku kokee olevansa aina muita pätevämpi, hän tuskin on Jumalan valitsema henkilö. On hyvä muistaa se sana, joka sanoo:

Luotettava ei ole se, joka itse suosittelee itseään, vaan se, jota Herra suosittelee. 2.Kor.10:18.

On kuitenkin kummallista sekin, jos joku henkilö, jolla on jotakuinkin terve usko, osoittautuisi seurakunnassa sellaiseksi, ettei häntä voisi suositella mihinkään tehtävään.

Kun kokoonnutte yhteen, jokaisella on jotakin annettavaa: laulu, opetus tai ilmestys, puhe kielillä tai sen selitys. 1.Kor.14:26.

On hyvä oppia kunnioittamaan niitä armoituksia, joita Jumala antaa. On varmaa, että sinullekin Jumalan henki on antanut hengellistä armoitusta, joka voi tulla seurakunnan hyödyksi. Mutta Jumalan työ tarvitsee ihmisiä, joilla ei ole paljon luuloja itsestään. On suotavaa harjoitella sellaista asennetta, että on valmis sanomaan aina Pyhälle Hengelle: minä en osaa mitään, auta sinä minua. Tämä koskee myös rukoilemista:

Myös Henki auttaa meitä heikkoudessamme. Emmehän tiedä, mitä meidän tulisi rukoilla ja miten, mutta Henki itse rukoilee meidän puolestamme sanattomin huokauksin. Room.8:26.

On rohkaisevaa, että Pyhä Henki tekee niin paljon asioita meidän puolestamme, hän innoittaa meitä, hän antaa meille puuttuvaa taitoa, hän tekee joskus kaikkia näitä huomaamattamme. Siunattu Pyhä Henki! Tule, Pyhä Henki, tule köyhään sydämeeni tänään.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Luuloista vapaa itseluottamus

Kirjoittanut : 19.12.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.