RSS

Pilvipalvelua

31 Jou

Koska meillä on ympärillämme näin suuri todistajien pilvi, pankaamme mekin pois kaikki, mikä painaa, ja synti, joka niin helposti kietoo. Hepr.12:1.

Keitä nämä todistajat ovat? Heprealaiskirjeen kirjoittaja viittaa Raamatun henkilöihin, edesmenneisiin pyhiin. Hän näyttää ajattelevan, että he katsovat sieltä pilven reunalta meidän elämäämme ja seuraavat sitä. Katolisessa uskossa oletetaan, että he rukoilevat meidän puolestamme.

En halua mitään opillisia rakennelmia tähän. Haluan vain muistuttaa itseäni ja muitakin, että edesmenneet pyhät jatkavat elämäänsä tuonpuoleisessa ja heidän hurskas elämänsä velvoittaa meitäkin. Kun pidämme mielessämme, miten he elivät, saamme siitä rohkeutta ja päättäväisyyttä seurata Herraa. Kun muistamme, että elämä ei pääty, kun tämä maallinen majamme hajotetaan, me saamme pitkäjänteisyyttä uskon tien vaeltamiseen.

Jaakob jatkoi matkaansa, ja häntä vastaan tuli Jumalan enkeleitä. 1.Moos.32:2.

Kun Jaakob palasi Labanin luota kotiseuduilleen, hän kohtasi enkeleitä ja nimesi paikan Mahanaimiksi. Se tarkoittaa ’etuvartio’. Jaakob oli juuri saamassa uuden nimen – Israel. Israel merkitsi kansaa, Jaakobin jälkeläisiä – mutta se tulisi merkitsemään myös maantieteellistä aluetta. Kun Jaakob palasi tälle maantieteelliselle alueelle, jonka Jumala oli luvannut antaa Aabrahamille ja sittemmin Iisakille ja edelleen Jaakobille, hän siis kohtasi tuon maa-alueen rajalla ”rajavartioston”.

Oletko sinä saanut tavata oman elämäsi rajavartijoita? – Enkeli-ilmestykset ovat mahdollisia tänäänkin ja ne muistuttavat meitä siitä, että Jumalan hallitsemassa luomakunnassa on tilaa ja ulottuvuuksia, joita emme luonnollisin silmin havaitse. Tarvitsemme uskon silmät, nuo sydämen silmät, jotka näkevät yliluonnollisen maailman kohteita, kun Herra lahjoittaa meille ilmestyksiä.

Älkää unohtako  vieraanvaraisuutta, sillä sitä osoittamalla jotkut ovat saaneet tietämättään pitää enkeleitä vierainaan. Hepr.13:2.

Kun kohtaamme Jumalan enkeleitä, voimme saada siitä rohkaisua ja tuoretta tietoisuutta siitä, että olemme matkalla kirkkauteen. Jumalan henki haluaa vakuuttaa meille, että Herra on meidän kanssamme tällä tiellä, jota vaellamme täällä ajallisen elämämme laaksoissa ja vuorilla. Usein näemme syvemmälle ja kauemmaksi, kun elämässämme on menossa jokin käännekohta.

Mitä uutta Herra tekee tänään sinun elämässäsi? Antakoon hän taivaallisia saattajia sinun matkallesi tulevana vuonna 2020, niitä olentoja, joista Jumalan sana todistaa: Eivätkö he kaikki ole palvelevia henkiä, palvelukseen lähetettyjä niitä varten, jotka saavat periä pelastuksen? Hepr.1:14.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Pilvipalvelua

Kirjoittanut : 31.12.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.