RSS

Etsikää ensin

05 Tam

Joskus joudumme mahdottomiin tilanteisiin, joissa tuntuu, että mikään inhimillinen keino ei riitä, vaan tarvitaan Jumalan ihmettä. Joskus sellainen asia voi olla työttömyys. Henkilön koulutus ja ammattitaito on vanhentunut työtä etsiessä. Toisiin töihin taas ei pääse, koska on ylikoulutettu. Oma yrityskään ei tuo leipää, koska ei ole voimia markkinoida ja myydä itseään. Syrjäytymisen kierre syventää elämän epätoivoa.

Näissä toivottomissa tilanteissa voimme mennä Herran eteen ja pyytää: Herra, ratkaise tämä yhtälö. Tämä on minulle ratkaisematon, mutta sinä olet mahdottomien tehtävien ratkaisemisessa ammattilainen. Sinulle ei ole mahdottomia asioita. Voimme sanoa itseksemme – kuten eräs työtoverini tapasi sanoa – ”ihmeitä teemme hetkessä, mahdottomat vievät vähän enemmän aikaa!” Voimme sanoa: emme me pysty, mutta sinä, taivaan ja maan Herra, sinä pystyt!

Mitä maallisiin tarpeisiimme tulee, muistutan aina itseäni ja nyt myös sinua: Jumala on antanut meidän elämäämme varten pettämättömän reseptin, menetelmän, joka toimii aina. Se menetelmä on yksinkertainen:

Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan, niin teille annetaan lisäksi myös kaikki tämä. Matt.6:33.

Sovella elämän avainta, jonka Jumala sinulle ojentaa, avainta, jonka koodi on ”etsikää ensin hengellisiä”. Tulet huomaamaan, että se toimii.

Anna aikaa rukoukseen ja raamatun lukemiseen ja muutenkin hengellisille asioille. Elä antaen. Unohda maalliset tarpeesi tai pidä ne ainakin sivuasiana ja huomaat: hyvänen aika, minultahan ei puutu mitään tosi tärkeätä – ei mitään.

Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Ps.23:1.

Syvä kiitollisuus täyttää niiden sydämet, jotka etsivät häntä. Syvä rauha täyttää niiden sydämet, jotka elävät lähellä Herraa. Hän on onnellisten ihmisten sisäinen rikkaus ja tyydytys – ja se ulkonainen – mistä kummasta sitä siunaantuu aina?

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Etsikää ensin

Kirjoittanut : 05.01.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.