RSS

Kristukseen kiinni kasvaminen

10 Tam

Niin kuin siis olette ottaneet vastaan Kristuksen Jeesuksen, Herran, niin vaeltakaa hänessä. Juurtukaa häneen, rakentukaa hänessä ja vahvistukaa uskossa, niin kuin teille on opetettu. Olkoon kiitoksenne ylitsevuotava. Kol.2:6-7.

Paavali korosti Kolossan kristityille, että tärkeintä on Kristus, että hän on heidän elämänsä keskipiste. Niin kauan kuin kolossalaiset olisivat juurtuneina Kristukseen, ei heillä olisi hätää. Paavali nimeää niitä tekijöitä, jotka voivat kuitenkin häiritä tätä tervettä uskoa:

Varokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, jotka perustuvat ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eivätkä Kristukseen. Kol.2:8.

Järkeisopit? Mitä ne ovat? Ainakin olen nähnyt ja kuullut paljon opetusta, joka vain turvaa jonkin pienen klikin edut. On poppoo siellä ja toinen klikki täällä ja jokainen korostaa omaa raamatullisuuttaan. He kiivailevat kukin oman oppinsa puolesta. Loppujen lopuksi he ovat enemmän kiinnostuneita sinun rahoistasi kuin sinusta. Joskus he haluavat sinut kokonaan omakseen – siis haluavat standardoida ajattelusi ja aivopestä sinut täysin, jotta sinä tunnustaisit heidän auktoriteettinsa ja olisit aina heille alamainen kuin koira.

Mutta Paavalin opetus kolossalaisille on toisenlaista. Paavali ei puhu mistään poppoista, hän puhuu Kristuksen ruumiin yhteydestä, kiinni kasvamisesta häneen, joka on Pää (Kol.2:10-15). Paavali kumoaa sellaisen lähestymistavan, joka aina asettaa ulkonaisia sääntöjä. Jäsenyys Kristuksen ruumiissa ei ole sääntöjen noudattamista, kieltoja ja käskyjä – se on elämää hänen yhteydessään, sellaista elämää, joka on saatu lahjaksi ylhäältä, Kristukselta.

Jos siis teidät on herätetty yhdessä Kristuksen kanssa, niin etsikää sitä, mikä on ylhäällä, missä Kristus istuu Jumalan oikealla puolella. Kiinnittäkää mielenne siihen, mikä on ylhäällä, älkää siihen, mikä on maan päällä. Kol.3:1-2.

Uskossa kasvaminen ja hengellinen edistyminen ei riipu teologian ymmärtämisestä, ei oikeasta opista eikä oikeasta kirkosta, ei minkään tapojen omaksumisesta – se riippuu siitä, miten kasvamme kiinni Kristukseen. Jos hänen sanansa saa meissä sijaa ja hänen henkensä saa meitä kasvattaa, opettaa ja johdattaa, olemme turvassa. Kun meillä on orgaaninen yhteys Kristukseen, olemme yhteydessä myös toisiin Kristuksen omiin. Organisoitu yhteys voi näyttää samalta, mutta koetuksen tullessa se pettää.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kristukseen kiinni kasvaminen

Kirjoittanut : 10.01.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.