RSS

On vain yksi ruumis

20 Tam

Nehän ovat vain varjo siitä, mikä oli tulossa, mutta itse todellisuus on Kristuksessa. Kol.2:17.

Jumala valitsi Aabrahamin jälkeläiset omaksi kansakseen, koska Aabraham uskoi. Jumala kuljetti kansaansa ja vapautti sen Egyptistä – orjuuden ikeestä. Hän antoi Israelin kansalle Kanaanin maan asuttavaksi. Hän antoi kansalleen pyhäkön, ensin ilmestysmajan ja myöhemmin temppelin. Hän ohjasi kansaansa oikealle tielle antamalla sille lain käskyt.

Mutta tämä jumalanpalvelus oli vielä ulkonaista. Jumala lähetti Poikansa maan päälle uudistamaan oman kansansa uskon ja viemään sen uudelle tasolle. Hänen päämääränsä oli luoda Israel uudeksi ja ottaa siihen jäseneksi muitakin kuin juutalaisia. Uudeksi luodun kansan oli määrä palvella Herraa uudessa liitossa. Israelin kansan jälkeläisiä ei syrjäytetty tai hylätty, mutta Jumalan kansaan kutsuttiin nyt ihmisiä kaikista kansoista: jokaisessa kansassa se, joka pelkää häntä ja tekee sitä, mikä on oikein, on hänelle mieleinen. Ap.t.10:35.

Yksi ruumis ja yksi Henki, niin kuin teidät on kutsuttukin yhteen ja samaan toivoon, jonka te kutsumuksessanne saitte. Ef.4:4.

Jeesus yritti viestittää ihmisille, että hänen tehtävänsä ei ollut aikaansaada poliittista vapautusta eikä johtaa juutalaisia pois roomalaisten orjuudesta. Hänen tehtävänsä oli paljon syvällisempi – vapauttaa ihmiset synnin orjuudesta. Jeesus oli tullut maan päälle luomaan ihmisen uudeksi. Siksi hän sanoi: Hajottakaa maahan tämä temppeli, niin minä pystytän sen kolmessa päivässä. Joh.2:19.

Mutta hänen aikansa hengelliset johtajat eivät ymmärtäneet tätä viestiä. He nousivat vastarintaan ja halusivat tuhota tämän ”rettelöitsijän”. Tunnemme seuraukset, mutta samalla He tekivät kaiken, minkä sinun kätesi ja päätöksesi oli ennalta määrännyt tapahtuvaksi. Ap.t.4:28.

Helluntaina sitten ylösnoussut Kristus lähetti maan päälle Pyhän Henkensä (pyysi Isää lähettämään) ja näin uusi ihminen sai ”uuden käyttöjärjestelmän”. Sen rinnalla Windows 10 on lasten lelu. Uusi luomus Kristuksessa sai nyt uusia kykyjä, sillä se sai taivaallisen voitelun ja voiman, ihmeet ja merkit seuraisivat sitä, armolahjat toimisivat sen kautta, jopa kuolleita herätettäisiin. Todistus, jonka Kristuksen ruumis (hänen seurakuntansa) antaisi, olisi ennennäkemätön. Evankeliumi leviäisi maailman ääriin ja miljoonat saisivat tulla uskoon.

Emme siis keskity enää ulkonaisiin asioihin, emme kiinnitä sydäntämme rakennuksiin, emme tee vuotuisista juhlistamme uskon keskipistettä, emme elä missään keinotekoisessa kultissa vaan Kristuksen ruumiin ainutlaatuisessa yhteydessä, jota Pyhä Henki innoittaa ja ohjaa.

Kunnes me kaikki saavutamme ykseyden uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, kypsän miehuuden, Kristuksen täyteyden täysi-ikäisyyden mitan. Silloin emme enää ole alaikäisiä, jotka ajelehtivat ja ovat kaikkien opintuulten heiteltävinä ihmisten arpapelissä ja eksytysten kavalissa juonissa, vaan noudatamme totuutta rakkaudessa ja kaikin tavoin kasvamme häneen, joka on pää, Kristus. Hänessä koko ruumis, yhteen liittyneenä ja koossa pysyen jokaisen jänteensä avulla, kasvaa ja rakentuu rakkaudessa sen voiman mukaan, joka kullakin ruumiinosalla on. Ef.4:13-16.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa On vain yksi ruumis

Kirjoittanut : 20.01.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.