RSS

Näky ja toteutus

01 Hel

Näky odottaa vielä aikaansa ja rientää päämääräänsä eikä petä. Jos se viipyy, odota sitä, sillä varmasti se toteutuu eikä myöhästy. Hab.2:3.

Mainitsin aiemmin, että jos näyn toteutumista verrataan lapsen syntymään, näyn saaminen edustaa hengellisen raskauden ensimmäistä vaihetta: hedelmöitystä. Miten sitten saamme näyn? Voimmeko jotenkin itse hankkia itsellemme näyn?

Jumalan antama näky on vähän kuin hengen tuulissa lentävät siitepölyhiukkaset – kannattaa hakeutua sinne, missä tätä taivaallista siitepölyä on paljon. Seurakunta voi olla sellainen paikka, hengelliset tilaisuudet laidasta laitaan, kesäjuhlat, syventymispäivät, seminaarit, kristillinen radio- tai tv-kanava.

Minä muistan, kuinka Matti Takala (Niilo Yli-Vainion työtoveri) oli 80-luvun alussa käymässä seurakunnassamme ja Jumalan pilvi leijui tilaisuuden yllä. Takala profetoi mm. näin: ”Jumala on ohjelmoinut sinun elämäsi tarkasti…” Koin sen tulevan kohti, olinhan ammatiltani ohjelmoija. Tuskinpa Matti Takala sitä tiesi. Hän vain puhui, mitä Pyhä Henki antoi siinä hetkessä. Olihan se vähän erikoista tekstiä tuon ikäluokan ihmiseltä enkä ole muistaakseni kuullut profetioissa viittauksia nykyaikaiseen tekniikkaan koskaan muulloin.

Jumalan ohjelmointi tarkentui minun kohdallani vähitellen. Monta kertaa senaikaisen tietokoneen ääressä, aikana jolloin internetistä ei vielä tiedetty mitään, minä mietin, kuinka tätä rakkinetta voisi hyödyntää evankeliumin työssä, Jumalan sanan julistamisessa. Kesti kuitenkin parikymmentä vuotta ennen kuin julkaisin ensimmäiset tekstini netissä.

Nykyään ei kristillisen sisällön julkaiseminen netissä ole mikään kummallisuus, mutta siihen aikaan, kun sain vastaavan näyn, ei ollut mitään sellaista olemassa, ei mitään mallia tai esimerkkiä, ei ollut koko nettiä, PC-tietokonekin otti ensi askeliaan. Silti näky oli tosiasia.

Haluan tällä rohkaista sinua, joka olet saanut näyn Jumalalta, jotta ymmärtäisit, että se ei ole mikään yön-yli-juttu. Jumalalla ei ole kiire, kuten meillä usein. Sinä voit olla kärsimätön, mutta aika rauhoittaa. Kun näyn toteutuminen odottaa, sinä voit joko luovuttaa tai uskoa sinnikkäästi. Sinnikäs usko palkitaan vakaalla ja rauhallisella mielialalla, josta on kaikki turha hötkyily karsittu pois.

Sinunkin näkysi on tarkoitettu toteutumaan. Sinunkin hengellisen elämäsi kohdussa voi syntyä lapsi, joka määrämittaisen raskauden jälkeen syntyy, elää ja kasvaa. Jumalalle annettu elämä on hedelmällistä ja tuottaa uutta elämää. Jos et ole vielä tunnistanut näkyäsi, kuuntele Jumalaa, herkistä korvasi, syvenny sanaan ja vietä aikaa siellä, missä ”taivaallista siitepölyä” leijuu ilmassa tiheänä pilvenä. Voit jonain kauniina päivänä huomata ”olevasi raskaana”. Älä yritä ymmärtää tätä salaisuutta pohjamutiin asti, sillä:

Niin kuin et tiedä tuulen teitä etkä luiden rakentumista raskaana olevan kohdussa, niin et myöskään tiedä Jumalan tekoja, hänen, joka kaiken tekee. Saarn.11:5.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Näky ja toteutus

Kirjoittanut : 01.02.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.