RSS

Orjan asemasta kuningattareksi

04 Hel

Miehen nimi oli Naabal, ja hän oli kaalebilainen. Hänen vaimonsa nimi oli Abigail. Vaimo oli hyvin ymmärtäväinen ja kaunis, mies se sijaan oli tyly ja pahantapainen. 1.Sam.25:3.

Muistammehan tämän kertomuksen Naabalista ja Abigailista? Siinä on hyvä tarina. Käytän tahallani sanaa ”tarina”, koska siitä on tullut niin suosittu ilmaus. Loppujen lopuksi inhoan sitä sanaa. Nimittäin kun puhumme Raamatun kertomuksista, kartamme käyttämästä sanaa ”tarina”, vaikka maailman parhaat ”tarinat” tulevatkin Raamatusta: Joosefin tarina, Gideonin elämä, Daavidin kuninkaaksi nouseminen – ja mikä vaan. Meidän on syytä pitää mielessä, jos puhumme Raamatun aiheista, että emme kerro tarinoita emmekä sepitä taruja (fiktiota), vaan puhumme todellisista asioista (faktoista – 2.Piet.1:16). Puhumme asioista, jotka luotaavat syviä totuuksia. Joskus nämä Raamatun kuvaukset ovat pelkästään historiallisia raportteja, mutta varsin usein myös profeetallisia kuvia siitä, mikä on ihmisen tai kansan kohtaloissa tyypillistä ja toistuvaa. Kun Kain murhasi Aabelin, näemme ensivälähdyksen Kristuksesta. Kun Mooses nostettiin vedestä, näemme ensivälähdyksen kasteesta, kun 70 Israelin vanhinta sai hurmoksellisen kokemuksen, näemme ensivälähdyksen Pyhän Hengen kasteesta. Tätä luetteloa voisimme jatkaa pitkällekin.

Mitä siis Abigailin päätyminen Daavidin vaimoksi merkitsee? – Ainakin voidaan sanoa, että siinä on kuva Kristuksesta, joka ottaa morsiamekseen naisen (Israelin kansan), joka on ollut tylyn uskonnon orjuudessa. Jeesuksen ajan uskonoppineet, fariseukset ja ylipapit, olivat tylyjä kuin Naabal. Hänen nimensä merkitsi ”tyhmyri” ja sitähän Jeesuksen murhaajat olivat. Jos he olisivat olleet viisaita ja vanhurskaita miehiä, he eivät olisi tehneet sellaista oikeusmurhaa, jonka tekivät.

Jumala käänsi heidän tyhmyytensä ja tylyytensä kuitenkin palvelemaan omia tarkoitusperiään. Näin on tänäkin aikana. Saatamme kohdata tämän päivän naabaleita silloin tällöin, joskus seurakunnan keskellä, mutta Herra on voimallinen kääntämään heidän pahuutensa heitä itseään vastaan ja siunaukseksi niille, jotka ovat kärsineet heidän tylyistä otteistaan.

Niinpä julistan sinulle, joka olet kärsinyt Jumalan kansan keskellä kaltoinkohtelusta, pahoista sanoista, kiittämättömyydestä ja väärinymmärtämisestä, että sinä saat olla Jumalasi silmissä Abigail – morsiameksi kutsuttu, kuninkaalliseen sukuun adoptoitu, ylhäinen ja jalo, aatelinen ja korkealle arvostettu henkilö, jonka kautta Jumalan siunaus leviää laajalle joukolle. Sinä olet Jumalan armon kirkas ilmentymä ja sinä saat olla hedelmällinen ja rikas, antelias ja vieraanvarainen, kuninkaallinen lastenhoitaja Jumalan huoneessa. Sinut nostetaan halvasta asemastasi kuningattaren arvoon.

Daavidin palvelijat tulivat Abigailin luo Karmeliin ja sanoivat hänelle näin: ”Daavid lähetti meidät sinun luoksesi ottamaan sinut hänelle vaimoksi.” Silloin Abigail nousi, kumartui kasvoilleen maahan ja sanoi: ”Katso, palvelijattaresi on valmis ryhtymään orjattareksi ja pesemään herrani palvelijoiden jalat.” 1.Sam.25:40-41.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Orjan asemasta kuningattareksi

Kirjoittanut : 04.02.2020 Kategoria/t: Profetia, Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.