RSS

Savusaunasta raittiiseen ilmaan

12 Hel

Eräs ihminen puhui puhelimeensa jotenkin huutaen ja miehensä totesi siihen: ”Ei se mitään kännykkää tarttis, avais vaan ikkunat niin ääni kantais kyllä naapurikuntaan asti!”

Ehkä meidänkin pitäisi avata ikkunat. Olla ulospäin suuntautuneita. Jos kerran olemme tulleet uskoon ja palvelemme Herraa Kristusta, kai meidän pitäisi kertoa hyvää sanomaa eteenpäin? Lapsenlapseni on (tätä kirjoittaessa) 8-vuotias ja evankelioi kavereitaan: ”Minä uskon Jeesukseen, kannattaisi sinunkin uskoa!”

Katselin yhtä vanhaa tekstiäni ja olin kirjoittanut näin: ”Seurakunnan tarkoitus ei ole yhteen kokoontuminen, vaan hajaantuminen!” – Nappiin sanottu. Mutta kuinka moni meistä todella uskoo tähän ulospäin suuntautumiseen? Eikö nämä meidän seurakunnat ole nimeen katsomatta kaikki sisäänpäin kääntyneitä? Sisäänlämpiävä tuntuu olevan yksi ja toinen kuppikunta kuin vanha savusauna. Papusen savusaunasta tehtiin aikoinaan kanala. Siellä ne kanat istuivat orrella nokisten seinien sisällä, kotkottivat ja motkottivat – hauska muisto lapsuudesta sinänsä, mutta ei se vastaa minun käsitystäni seurakunnasta.

Jeesus sanoi kyllä ”Tulkaa!” – hän tarkoitti ”tulkaa minun tyköni” – mutta usein hän lähetti saman tien ihmiset pois luotaan: ”Mene ja kerro!” Alkuseurakunta ei halunnut hajaantua ympäri maailmaa, vaikka se oli saanut siihen käskyn, joka lähetyskäskynä tunnetaan. Se halusi vain itsepäisesti kokoontua. Se halusi oppia tuntemaan Kirjoitukset hyvin ja kuunnella saarnan toisensa jälkeen. Se ei ollut Herran tarkoitus eikä se ole hänen tarkoituksensa meidänkään kohdallamme. Hän kyllä haluaa, että opimme tuntemaan Kirjoitukset, mutta ennen kaikkea Jeesuksen itsensä – eikä ainoastaan lukemalla ja kuuntelemalla, vaan myös todistamalla. Jumala sai Pyhän Henkensä kautta aikaan alkuseurakunnassa joitain evankelioimiseen suuntautuvia ponnistuksia, mutta lopulta Jumalan piti lähettää vainot.

Sinä päivänä puhkesi suuri vaino Jerusalemin seurakuntaa vastaan, ja apostoleja lukuun ottamatta kaikki hajaantuivat pitkin Juudean ja Samarian paikkakuntia. Ap.t.8:1.

Haluaisin saada sinut vakuuttuneeksi tästä ulospäin suuntautumisen tarpeellisuudesta. Se on mahdollista toteuttaa sellaisenkin, joka on luonteeltaan sisäänpäin kääntynyt. Minäkin olen luonteeltani hyvin introvertti, mutta ”saarnaan kaikilla mantereilla”… En ole tarvinnut tähän kiviseiniä, en ole tarvinnut kuukausipalkkaa enkä mitään omahyväistä organisaatiota ympärilleni.

Kiitän Herraa Jeesusta, että hän avasi ovet sanansa julistamiseen. Hänelle, joka istuu valtaistuimella, ja Karitsalle ylistys, kunnia, kirkkaus ja valta aina ja iankaikkisesti! Ilm.5:13. Hän kykenee sinunkin kohdallasi tekemään saman ja lähettämään sinut liikkeelle – todistamaan uskostasi.

Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumia kaikille luoduille. Mark.16:15.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Savusaunasta raittiiseen ilmaan

Kirjoittanut : 12.02.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.