RSS

Hienoja ja huonoja

19 Hel

En ole koskaan uskaltanut kuulua ns. hienoihin piireihin, jotka luokittelevat itsensä ”sivistyneisiin ihmisiin”. Olen joutunut seuraamaan Herraa Jeesusta läpi ”nasaretin” – siis kulkemaan sukulaisten ja entisen elinpiirin kautta, joka on alkanut vieroksua meikäläistä ja suhtautua minuun vihamielisesti. Tähän ”nasaretiin” kuului myös se herätysliike, jota olen kutsunut äitikirkoksi. Siirryin oikeastaan jo vuosia sitten ”kapernaumiin”, pois ja kauas entisestä. On ollut hämmästyttävää huomata, miten ihmiset löytävät vihaamisen aiheita minusta. Luulisin, että blogini kirjoituksista saa varsin vähän mitään kimmokkeita vihapuheisiin, mutta kivet lentelevät silti tiheään tahtiin. Blogini ei lopultakaan taida olla mikään syy niihin kimmokkeisiin, vaan se syy löytynee muualta.

Tämä tietynlainen vaino kuuluu asiaan. Olen tullut siihen tulokseen, että kerta kaikkiaan tämä on juuri sitä, mitä pitääkin. Jos aion seurata Herraa tulevinakin päivinä, niin on parasta varautua siihen, että tilanne kuumenee entisestään.

Tarkoitukseni on rohkaista sinua, joka olet joutunut ihmisten hampaisiin. Olet saattanut antaa heille aihettakin. Olet joutunut elämässäsi kiusauksiin etkä ole selvinnyt niistä ihan puhtain paperein. Sinä olet kuitenkin päässyt kuiville. Sinä olet tullut mankelistasi läpi puhdistuneena. Olet langennut – kyllä – mutta nyt olet vahvempi. Tulevia päiviä varten olet paljon vahvempi. Osaat varoa sielunvihollisen houkutuksia ja kiertää kaukaa hänen ansansa. Sinusta on tullut sisäisesti luja. Ihmiset eivät näe sinun sisäistä muuttumistasi, he elävät menneisyydessä ja kaivelevat luurankoja kaapistasi. He ylenkatsovat sinua ja luulevat olevansa hienoja ihmisiä, toisin kuin sinä. Sinä olet nyt päässyt samaan luokkaan minun kanssani – sinut on luokiteltu huonoksi. Mutta muista: Jeesuskin luokiteltiin huonoksi.

Niin juutalaiset vastasivat Jeesukselle: ”Emmekö ole oikeassa, kun sanomme, että sinä olet samarialainen ja että sinussa on riivaaja?” Joh.8:48.

Kaiken kielteisen ja pahan muistamiseksi ihmisillä on hämmästyttävän hyvä muisti. Joku saattaa puhua 50 vuotta vanhasta asiasta kuin se olisi tätä päivää. Kyky elää menneisyydessä tuntuu istuvan heissä kuin tauti. Ihmisten soisi oppivan kykyä elää tulevaisuudessa, siis löytävän elämäänsä niitä myönteisiä tavoitteita, joita Jumalan henki jakaa, jos ihmisillä on halua ottaa vastaan. Jumala voi antaa näkyä, joka haastaa ihmistä elämään kokosydämisemmin kristittynä. Hienoja ihmisiä meistä ei tarvitse tulla, mutta huonossa on aina ainesta parempaan. Jumala löytää meistä varmuudella kasvunvaraa, mutta Jumala myös antaa voiman kasvaa ja armon päästä eteenpäin. Kaiken vihamielisyyden keskellä hän antaa meille voiton.

Tarkkaa nuhteetonta ja katso rehellistä – rauhan miehellä on tulevaisuus. Ps.37:37. ..minä tunnen ajatukseni, joita minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra*. Ne ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia – minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Jer.29:11.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Hienoja ja huonoja

Kirjoittanut : 19.02.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.