RSS

Armon henki keskellämme

02 Maa

Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä lähettää minun nimessäni, opettaa teille kaiken ja muistuttaa teitä kaikesta, mitä minä olen teille sanonut. Joh.14:26.

Eihän Jumala ole antanut meille pelkuruuden henkeä vaan voiman, rakkauden ja terveen ymmärryksen hengen. 2.Tim.1:7.

Jumalan Pyhän Hengen rooli on moninainen. Hänellä on suuri liikkumavara, mutta hänen tehtävänsä on aina kirkastaa Kristusta. Hän jakaa armolahjoja, hän innoittaa, hän puolustaa ja lohduttaa, hän johdattaa ja vaikuttaa tahtomista ja tekemistä. Hän rakentaa meissä uskoa ja tekee ihmeitä. Hän ottaa Kristuksen omasta ja antaa meille, jakaa eläviä sanoja Vapahtajan sydämeltä, ruokkii Jumalan kansaa ja juottaa janoiset elävien vetten lähteestä.

Pyhä Henki on herkkä. Pyhän Hengen murehduttaminen ei vaadi paljon, vähän kovuutta ja armottomuutta, muutama ilkeä sana ja hän vetäytyy meistä pois.

Joudumme vähän jokainen taistelemaan lihallisia impulssejamme vastaan, kun haluamme pysyä väleissä Pyhän Hengen kanssa. Joudumme aina silloin tällöin tekemään parannusta, jotta hän tulisi takaisin, puhuisi meille. Hän on ennen kaikkea rakkauden ja armon henki. Hän on lempeä ja lämmin ja hänen tulensa valossa ei yö ole synkkä eikä maailman kylmyys kangista.

Hän on voiman henki. Hänen voitelunsa antaa sanoille katetta, hänen henkensä vaikutus tuottaa esiin rohkeutta ja uskallusta, hänen työnsä hedelmää on vankka uskon vakaumus, kestäväisyys koetuksissa, kutsumustietoisuus ja peräänantamattomuus.

Pyytäkäämme siis Pyhän Hengen täyteyttä, uutta viiniä jota ei ole vedellä laimennettu, pyytäkäämme armolahjojen ilmenemistä, profeetallista sanaa, Jumalan hengen virvoittavaa kosketusta.

Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljon ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat. Luuk.11:13.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Armon henki keskellämme

Kirjoittanut : 02.03.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.