RSS

Sinun punainen nauhasi

08 Maa

Me olemme vapaat siitä valasta, jonka meillä vannotit, jollet sinä, kun me tulemme tähän maahan, sido tätä punaista nauhaa siihen ikkunaan, josta laskit meidät alas, ja kokoa isääsi, äitiäsi ja veljiäsi ja isäsi koko perhettä luoksesi taloon. Joos.2:17-18.

Punainen on veren väri. Punainen nauha ikkunassa merkitsi samaa kuin verellä sivelty ovenpieli ensimmäisen pääsiäisen aikaan, kun israelilaiset valmistautuivat lähtemään Egyptin orjuudesta. Ovenpieleen sivelty veri varjeli sisällä olleita kuoleman enkeliltä. Sama symboliikka liittyy punaiseen nauhaan Jerikossa portto Raahabin talossa. Punainen nauha varjeli talossa sisällä olleita, ettei Israelin sotaväki tuhoaisi heitä.

Mutta se, mitä jäin mielessäni alleviivaamaan, oli tuo jälkimmäinen lause: ”Kokoa… isäsi koko perhettä taloon”. Pelastus ymmärretään tavallisesti kunkin ihmisen omana ratkaisuna ja henkilökohtaisena uskona, yksilön turvautumisena Vapahtajaansa. Paavali puhuu kuitenkin myös perhekunnan kasteesta ja siitä, että uskova voi pelastaa puolisonsa ja lapsensa: Sillä mies, joka ei usko, on pyhitetty vaimonsa kautta ja vaimo, joka ei usko, on pyhitetty uskovan miehensä kautta. Muutenhan teidän lapsenne olisivat epäpuhtaita, mutta nyt he ovat pyhiä. 1.Kor.7:14. Tässähän todetaan, että yhden perheenjäsenen usko riittää pelastukseksi koko perhekunnalle.

Halusin siis pysäyttää sinut ajattelemaan tätä ja vetämään oikeat johtopäätökset. Ensinnäkin sinun uskosi ei koske yksistään sinua, vaan myös sinun läheisiäsi. Sinun kestävyytesi uskossa ei hyödytä vain sinua, vaan sinä voit turvata koko perheesi ja sukulaistesi tulevaisuuden. Toisekseen: sinä et tarvitse nuhteetonta menneisyyttä, ainoastaan ”punaisen nauhan” – se on: veren suojan ja pelastuksen osallisuuden Kristuksessa. Silloin sinulla on mahdollisuudet selvitä ja auttaa monia muitakin selviytymään. Kolmanneksi: sinut on valittu ja kutsuttu elämään ainutlaatuinen elämä Jumalasi yhteydessä. Jos sinä saat armon olla kuin Raahab, sinä saat olla Jumalan kansan kantasolu, kuninkaallisen sukulinjan tärkeä linkki. Et voi tietää, mitä rikkauksia Jumala on varannut sinulle ja mitä menetät, jos olet leväperäinen.

Älkää siis, poikani, enää olko välinpitämättömiä, sillä Herra* on valinnut teidät seisomaan hänen edessään ja palvelemaan häntä… 2.Aik.29:11.

Jumala kehottaa meitä lempeästi tänään rohkeuteen uskossa, peräänantamattomuuteen kristillisen vakaumuksen tiellä, hyvään uskon kilvoitukseen: ..meillä on rauha meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta. Hänen kauttaan me olemme päässeet uskossa tähän armoon, jossa nyt olemme, ja me kerskaamme Jumalan kirkkauden toivosta. Room.5:1-2.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Sinun punainen nauhasi

Kirjoittanut : 08.03.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.