RSS

Hän rakasti meitä ensin

12 Maa

Me rakastamme, koska hän on ensin rakastanut meitä. 1.Joh.4:19.

Johannes ei useinkaan käyttänyt itsestään pronominia ”minä” tai nimeä Johannes, hän sanoi ”se opetuslapsi, jota Jeesus rakastaa”. Helposti syntyy käsitys, että Johannes oli jotenkin itsekeskeinen ja narsistinen luonne. Mutta tarkemmin ajatellen hän osoitti kauniilla tavalla kiitollisuutensa ja antoi tunnustuksen Mestarille hänen rakkaudestaan. Ehkä meidänkin olisi hyvä opetella sanomaan: ”Kiitos Jeesus, että saan olla sinun rakkautesi kohteena!”

Uskosta tulee helposti suorittamista. Yritämme jotenkin ansaita Jumalan rakkauden ja samalla vähän kavereille näyttää, että olen uskossa vahva ja opissa pätevä. Monissa uskon alakulttuureissa on muodostunut haasteeksi olla hyvä todistaja ja sitten hurskaalla tavalla ”häiritä” ihmisiä kadulla, bussissa ja joka paikassa tenttaamalla heiltä uskoa. Todistaminen tuskin tekee kehenkään kummempaa vaikutusta, jos se on suorittamista. Helposti syntyy vastavaikutus ja ihmiset ovat entistä kielteisempiä uskonasioita kohtaan, jos usko heitetään heille jotenkin vaatimuksena.

Kun Jeesus kohtasi ihmisiä, hän osoitti heille rakkautta ensin, vasta sen jälkeen hän ohjasi elämää uuteen suuntaan. Syntinen nainen säästyi kivitykseltä, koska Jeesus puolusti häntä, vasta sen jälkeen Jeesus sanoi ”Mene, äläkä enää tee syntiä” (Joh.8:3-11). Rikas nuorukainen sai ottaa vastaan vaikean haasteen, mutta sitä ennen hän sai Jeesuksen rakkauden osakseen (Mark.10:21). Mekin olemme saaneet vastaanottaa Jumalan rakkauden Kristuksessa, kohdata hänen pelastavan armonsa – sen vuoksi meidänkin on mahdollista osoittaa rakkautta.

Siinä on rakkaus – ei siinä, että me olemme rakastaneet Jumalaa, vaan siinä, että hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi. 1.Joh.4:10.

Hyvät teot, nuhteeton vaellus kristittynä, Jumalan palveleminen – ne ovat seurauksia siitä muutoksesta, minkä Kristuksen rakkaus tekee mahdolliseksi. Suorittaminen – jos sellaista sanaa voidaan käyttää – syntyy vastarakkautena. Jeesus kuvaili tätä vastarakkautta fariseus Simonille:  

Sen tähden sanon sinulle: hänen paljot syntinsä on annettu anteeksi, ja sen vuoksi hän rakasti paljon. Mutta se, jolle annetaan vähän anteeksi, rakastaa vähän. Luuk.7:47.

Paljon vai vähän? Minun pitää itse ratkaista, olenko saanut anteeksi paljon vai vähän. Paavali, josta voi aina ottaa oppia, sanoi:

Tämä sana on varma ja täysin vastaanottamisen arvoinen: Kristus Jeesus on tullut maailmaan pelastamaan syntisiä, joista minä olen suurin. 1.Tim.1:15.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Hän rakasti meitä ensin

Kirjoittanut : 12.03.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.