RSS

Jeesuksen seuraamisesta

14 Maa

Sitten Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Jos joku tahtoo kulkea minun perässäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua.” Matt.16:24.

Romantiikan alueella tämä menee ihan toisen periaatteen mukaan. Me kaikki, jotka olemme joskus seuranneet jotakin deitti-ohjelmaa TV:stä, tiedämme tuon neuvon: ”Sinun täytyy seurata sydäntäsi”. Se lienee hyvä neuvo silloin, kun todella on kysymys seurusteluasioista kahden sinkun välillä. On aivan toinen asia, jos kyseessä on aviosuhteessa elävän työpaikkaromanssi. Ja on äärimmäisen tärkeä tietää, mitä neuvoa seurata, jos elää uskovan elämää, on aviosuhteessa ja rakastuu toiseen.

Jokaisen uskovan tulisi tietää, seuratako Jeesusta vai seuratako sydäntään. Kun elämme avioliitossa, meidän tulee seurata Herraa – hän vahvistaa meitä, että voimme olla puolisollemme uskollisia. Jos olen mies ja ihastun toiseen naiseen, minun on kuljettava kaitaa tietä ja kiellettävä itseni, jos aion seurata Jeesusta eikä sydäntäni. Sama koskee naisia, jotka rakastuvat toiseen mieheen. Aikaa myöten tunteet viilenevät ja voitolle pääseminen kiusauksista antaa ilon. Jos taas annan periksi mielihaluilleni, voin tuhota paljon arvokasta.

On siis tärkeää viedä asiansa joka päivä Herralle ja pyytää neuvoa. On tärkeää oppia tekemään oikeita valintoja. Joskus tiedämme, mikä on oikein, mutta kiusaus on liian suuri ja sorrumme. Tajuamme sitten, että en lopultakaan seurannut sydäntäni, vaan himojani. Meidän tulee siis rukoilla myös voimaa tehdä oikein.

Langenneellekin on aina parannuksen tie auki, mutta uskottomuuden haavoja ei ole aina helppo korjata. Joudumme rakentamaan uutta vanhan raunioille. On hyvä, jos voimme miettiä asiat perusteellisesti etukäteen ja välttää tarpeettomat aviokriisit. On hyvä takoa päähänsä Raamatun periaatteet ja Jeesuksen seuraamisen säännöt.

Rohkaiseeko tämä ketään? Ehkä ei, mutta rohkaisuksi voidaan sanoa, että jos Jeesuksen seuraaminen maksaakin, se kannattaa aina. Luopumisen tuska, omien tunteiden tukahduttaminen, itsensä kieltäminen – se lopulta palkitsee.

Jeesus on voittaja. Hän kulki ristin tien, hän näytti, mitä tosi sankaruus on. Voimme seurata häntä ja saada voiton vihollisen juonista. Sielunvihollinen käyttää hyväkseen luontomme heikkouksia, mutta Jeesus on tullut ja avannut meille uuden tien – ristin tien, joka johtaa tosi vapauteen ja tosi iloon.

Jeesus sanoi hänelle: ”Seuraa minua” Luuk.5:27.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jeesuksen seuraamisesta

Kirjoittanut : 14.03.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.