RSS

Puhdas juomavesi

18 Maa

Sinä olet puutarhojen lähde, Libanonilta virtaavien elävien vetten kaivo. Laul.l.4:15.

Jeesus viittasi tähän, kun hän sanoi: Siitä vedestä, jota minä annan, tulee hänessä lähde, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään. Joh.4:14. Apostoli Johannes kirjoitti muistiin Jeesuksen sanat, kun hän toi esiin saman asian vielä uudelleen: Joka uskoo minuun, niin kuin Raamatussa sanotaan, hänen sisimmästään juoksevat elävän veden virrat. Joh.7:38. Tähän jakeeseen on liitetty viittaus Jesajan kirjaan: Hän ravitsee sinun sielusi kuivassa autiomaassa, hän vahvistaa sinun luusi. Sinä olet kuin runsaasti kasteltu puutarha, kuin lähteensilmä, jonka vesi ei ehdy. Jes.58:11.

Mahtavaa! Siinä on innostava kuvaus siitä, millainen uusi ihminen on. Hänen sydämessään on lähde, josta kirkas vesi kumpuaa esiin. Jos ulkonaiset olosuhteet ovat vaikeat ja elämässä on menossa kuiva jakso, voi ihminen sammuttaa janonsa tämän sisäisen lähteen äärellä. Tällaista uskovaista kuvataan psalmissa 1: Hän on kuin vesipurojen ääreen istutettu puu, joka antaa hedelmänsä ajallaan ja jonka lehti ei lakastu. Ps.1:3.

On paljon tekijöitä, jotka voivat tukkia tämän lähteen. Iisak joutui näkemään vaivaa pitääkseen kaivonsa auki: Iisak kaivatti uudelleen auki ne vesikaivot, jotka oli kaivettu hänen isänsä Abrahamin eläessä mutta jotka filistealaiset olivat Abrahamin kuoltua tukkineet. Hän antoi niille samat nimet, jotka hänen isänsä oli niille antanut. 1.Moos.26:18. On joskus tehtävä töitä, että lähde pysyisi auki ja vesi virtaisi kirkkaana. Uskon kannalta on tärkeää, että elämme sovinnossa ihmisten kanssa ja vaellamme hyvällä omallatunnolla. On tärkeää viipyä sanan äärellä – sana on kuin sadepilvi, joka aika ajoin sataa maahan ja imeytyy sydämemme maaperään pohjavedeksi. Jumalan sana pitää sisäisen kaivomme kunnossa. On hyvä myös suojata kaivo, etteivät kaikenlaiset roskat pilaa vettä.

Niinpä varsin yksinkertaisin tavoin voimme nauttia tästä ylellisyydestä – puhtaasta ja raikkaasta juomavedestä. Jeesuksen opetuslapsen ei tarvitse elää janossa (Joh.4:14). Sisäistä janoa tosin yritetään nykypäivänä tyydyttää monista lähteistä, kun eri mediat tyrkyttävät meille viihdettä, tosi-tv:tä ja ’hyviä tarinoita’, mutta loppujen lopuksi vain Jeesus voi tyydyttää ihmisen janon. Vain Kristuksen kirkkauden evankeliumi voi riittää ihmisen janon sammuttamiseen. Mikään muu juoma ei siihen pysty.

Isällä on elämä itsessään, ja sen elämän hän on antanut myös Pojalle, niin että hänelläkin on elämä itsessään. Joh.5:26.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Puhdas juomavesi

Kirjoittanut : 18.03.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.