RSS

Palkkapäivä tulossa

20 Maa

Kun järjestät päivälliset tai illalliset, älä kutsu ystäviäsi, älä veljiäsi, älä sukulaisiasi äläkä rikkaita naapureita. Hehän kutsuvat vuorostaan sinut, ja näin saat siitä korvauksen. Kun sinä järjestät pidot, kutsu köyhiä, raajarikkoja, rampoja ja sokeita. Silloin sinä olet autuas, koska he eivät pysty palkitsemaan sinua. Sinä saat palkkasi vanhurskaiden ylösnousemuksessa. Luuk.14:12-14.

Siinäpä kuvaus pyyteettömyydestä. Tämä vieraanvaraisuus voidaan luonnollisesti ymmärtää koskevan myös hengellistä työtä. Jokaista pastoria innoittavat Jeesuksen sanat: ”Antakaa te heille syötävää.” (Matt.14.16, Mark.6:37, Luuk.9:13) Minäkin, joka yritän saada netin kautta syötetyksi ihmisille uskon ruokaa, rukoilen aika usein tähän tapaan: ”Jeesus Kristus, anna viisi leipää ja kaksi kalaa pantavaksi kansan eteen, eihän minulla omasta takaa ole mitään sanottavaa – sinulla on kaikki uuden elämän sanat! Jaa sinä murrettu ja siunattu leipä minun käsieni kautta heille ja anna heidän myös saada juodakseen elävien vetten lähteistä!”

Tämä on siis samanlaista kuin muidenkin saarnamiesten työ – sillä erotuksella, että en ole järjestänyt kolehtia ollenkaan. Jonkin verran olen kuluja maksanut tästä työstäni, joka on luonteeltaan vapaaehtoista, mutta tunnen iloa siitä ajatuksesta, että saan kenties palkkaa joskus – ylösnousemuksessa!

Sellainen odotus antaa voimaa vapaaehtoistyölle. Tämä olkoon siis rohkaisuksi sinulle, joka olet tehnyt vapaaehtoistyötä Jumalan valtakunnan hyväksi. Abraham torjui aikoinaan Sodoman kuninkaan lahjat ja jätettyään palkan ottamatta, Jumala sanoi hänelle: Älä pelkää, Abram! Minä olen sinun kilpesi, sinun palkkasi on hyvin suuri. 1.Moos.15:1.

Kukaan ei voi ansaita pelastusta, mutta pelastettu voi saada palkkaa Jumalan valtakunnan työstä – oikeastaan mistä tahansa teosta, joka lasketaan hyväksi työksi. Kun joku palvelee Herraa ja tekee evankeliumin työtä saamansa kutsumuksen ja armoituksen mukaan, hän voi odottaa palkkaa: Minä tulen pian, ja palkkani on minun mukanani antaakseni kullekin hänen tekojensa mukaan. Ilm.22:12. Vaikka puhun vapaaehtoistyöstä, en halua sulkea seurakunnan palkattuja työntekijöitä tämän palkitsemisen ulkopuolelle. Pitää muistaa silti aina säilyttää oikea asenne työhön: Niin myös te, kun olette tehneet kaiken, mitä teidän on käsketty tehdä, sanokaa: ’Me olemme arvottomia palvelijoita. Olemme tehneet vain sen, minkä olimme velvolliset tekemään.’ Luuk.17:10.

Jumalaton hankkii pettävää voittoa, mutta joka vanhurskautta kylvää, saa pysyvän palkan. Sananl.11:18. Tiedättehän, että mitä tahansa hyvää kukin tekee, sen hän saa Herralta takaisin, olipa orja tai vapaa. Ef.6:8. Tehän tiedätte, että saatte Herralta palkaksi perinnön. Te palvelette Herraa Kristusta. Kol.3:24.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Palkkapäivä tulossa

Kirjoittanut : 20.03.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.