RSS

Sinun elämäsi mantelinkukat

03 Huh

Kallista korvasi puoleeni, pelasta minut pian! Ole minulle turvakallio, vuorilinna, johon minut pelastat. Ps.31:3.

Psalmi 31 on Herraan turvaavan rukous ja sen sanoja käytti myös Jeesus ristillä: Sinun käteesi minä uskon henkeni. Sinä, Herra*, lunastat minut, sinä uskollinen Jumala. Ps.31:6.

Joskus voimme joutua pilkan kohteeksi, ihmisten vainon maalitauluksi, vihapuheiden ja vihatekojenkin saartamiksi. Koulu- tai työpaikkakiusaaminen on yksi tällainen vitsaus, joka usein koettelee ihmisiä. Näissä koettelemuksissa tarvitsemme uskoa ja syvää luottamusta Jumalaan. Tarvitsemme myös taitoa rukoilla, sanoittaa omaa hätäämme, ja siinä psalmit auttavat meitä. Sydämen vuodattaminen Herralle on parhaita terapiamuotoja, mitä tiedän. Tilanteet, joissa sisimmästämme nousee syvä avunhuuto, ovat niitä elämän käännekohtia, joissa uskon merkitys korostuu. Usko voi kasvaa enemmän lyhyen ahdingon aikana kuin pitkän onnellisen jakson aikana. Niinpä sellaista luottamusta, jota psalmi 31 tuo esiin, ei saada sattumalta. Kuuntele tätä:

Kuinka suuri onkaan hyvyytesi, jonka olet varannut niille, jotka sinua pelkäävät, ja jota osoitat ihmisten edessä niille, jotka sinuun turvautuvat! Sinä kätket heidät kasvojesi suojaan ihmisten juonitteluilta, sinä kätket heidät turvapaikkaan kielten riidalta. Ps.31:20-21.

Kun ihmisten juonittelut ja syyttävät puheet ympäröivät meitä, silloin syvä luottamus siihen, että pääsemme lopulta turvaan ja Jumala antaa apunsa julkisesti, ei ole mikään sattuma tai onnenkantamoinen – siinä ilmenee uskon ihmeellinen hedelmä. Siitä ei seuraa jokin ohimenevä tunne, vaan pysyvä hengellinen kasvu. Sellainen on oleva uskon pääomaa, joka kantaa tulevinakin päivinä, joka auttaa seuraavissa kamppailuissa. Siksi jokainen oppitunti on hyödyksi ja jokaisesta voitosta jää pysyvä jälki. Uskoisin, että seitsenhaarainen kynttilänjalka osaltaan valaisi tätä elämän luonnetta, sillä jokainen haara kasvoi mantelinkukan muodostaman ’nivelen’ kautta. Mantelinkukka kuvasi uudistumista ja hengellisen kasvun uutta vaihetta. Jokainen kukinto jäi paikalleen pysyväksi merkiksi tapahtuneesta kasvusta. Voit siis luottaa, että sinunkin uskosi mantelinkukat ovat nupulla ja puhkeavat, kun Jumala ohjaa sinun elämäsi kulkua. Kuvaavaa on, miten psalmi 31 päättyy uskoa pursuavaan lauseeseen:

Olkoon sydämenne rohkea ja olkaa lujat, kaikki te, jotka odotatte Herraa*. Ps.31:25.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Sinun elämäsi mantelinkukat

Kirjoittanut : 03.04.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.