RSS

Kun kuolleet luut heräävät

15 Huh

Facebookissa joku kysäisi: ”Millaisia unelmia sinulla on?” – Toivottavasti meidän ei tarvitse kopioida unelmiamme maailmasta, vaan saamme ne Jumalan hengen kautta. Onhan tosin maallisiakin unelmia lupa olla – saamme unelmoida vaikkapa puolisosta ja lapsista. Mutta on tärkeää, että meillä on myös hengellisiä unelmia, sellaisia, joiden pohjana on Jumalan sanan lupaukset. Tällaiset Jumalan tahdon mukaiset unelmat syntyvät niistä siemenistä, joita sydämemme maaperään on kylvetty profeetallisen sanan kautta. Hengellisiä unelmia kutsutaan näyiksi.

Näky on jotakin, joka lähtee helposti kasvuun ja kukkii nopeasti, mutta yhtä helposti kuihtuu pois ja kuolee. Näky voi hautautua ja pysyä elossa mullan alla. Aikaa myöten se alkaa näyttää yhä enemmän kuolleelta. Kun Henki meitä herättelee, voi käydä niin, että meidän näkymme pysyy sitkeästi kuolleessa tilassa. Olemme liian pettyneitä Jumalaan, että uskoisimme enää mihinkään. Jotkut jopa rakentavat teologiaa tähän – ”Ei pidä uskoa mihinkään ihmeisiin tai joutuu pettymään”.

Hesekiel kertoo meille, mitä kuolleille luille voi tapahtua, jos niille saarnataan profeetallista sanaa. Hesekieltä kehotettiin sanomaan niille tämä sanoma: ”Profetoi näistä luista ja sano niille: Kuivat luut, kuulkaa Herran* sana! Näin sanoo Herra, Herra*, näille luille: Katso, minä annan teihin tulla hengen, ja teistä tulee eläviä. Minä kasvatan teihin jänteet ja lihan, peitän teidät nahalla ja annan teihin hengen. Niin teistä tulee eläviä, ja te tulette tietämään, että minä olen Herra*.” Hes.37:4-6.

Haluan siis rohkaista sinua tänään ja profetoida sinun näyllesi: Sinun unelmasi on tosin joutunut haudatuksi, mutta se ei ole kuollut. Jumalan henki haluaa herättää sinun unelmasi eloon ja toteuttaa sinun näkysi. Hän haluaa todistaa sinulle, että hänen lupauksensa on ’niin ja aamen’. Hän on voimallinen tekemään sen, mitä on luvannut. Hän, joka herättää kuolleet luut, herättää sinunkin näkysi ja tekee siitä totta. Sinä saat nähdä, mitä Jumala tekee, kun sinä annat itsesi hänen käyttöönsä. Sinun kutsumuksesi näkee päivänvalon, sinun lahjasi tulevat käyttöön, sinun armoituksesi tuottaa hedelmää. Ihmiset, jotka ovat epäilleet sinun näkyäsi ja väheksyneet sinua, saavat nähdä Jumalan teot sinun kauttasi. He saavat ihmetellä, mitä Jumala tekee, ja sinä saat loistaa Herran kirkkautta.

..te tulette tietämään, että minä, Herra*, olen puhunut ja minä toteutan sanani, sanoo Herra*. Hes.37:14.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kun kuolleet luut heräävät

Kirjoittanut : 15.04.2020 Kategoria/t: Profetia, Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.