RSS

Hyvä äidin malli

10 Tou

Mutta ylhäällä oleva Jerusalem on vapaa, ja se on meidän äitimme. Gal.4:26.

Sosiaalisessa mediassa on jaettu Thomas A. Edisonista kertovaa tarinaa. Hän oli huomattava keksijä ja ehkä sähkölamppu oli hänen keksinnöistään tärkein. Mutta kun hän oli koululainen, opettaja lähetti hänet eräänä päivänä kotiin lapun kanssa. Thomas ei osannut vielä lukea, joten hän antoi lapun äidilleen. Äitinsä luki: ”Teidän poikanne on nero. Tämä koulu on hänelle liian vaatimaton. Opettakaa te itse häntä kotona”. Vuodet kuluivat ja äiti sairastui ja kuoli. Pojan tultua aikuiseksi, hän löysi äidin jäämistöstä opettajansa kirjeen. Nyt hän saattoi itse lukea sen: ”Teidän poikanne on kehitysvammainen. Tämä koulu ei ole hänelle oikea paikka. Me erotamme hänet koulusta”.

Tämä lyhyt tarina – tosi tai ei – kuvaa hyvin, millainen hyvä äiti voi olla. Hyvä äiti puolustaa aina lastaan. Hyvä äiti uskoo aina lapseensa. Hyvä äiti ajattelee lapsestaan aina positiivisesti ja rakentaa tämän itseluottamusta. Hyvä äiti on armollinen ja lempeä ja valmis lohduttamaan ja suojelemaan lastaan elämän kolhuilta.

Paavali yritti selittää galatalaisille, että uskonto on huono äiti. Lainalainen juutalaisuus edusti kyllä äidin mallia, mutta oli valitettavasti aikansa elänyt. Piti omaksua uusi malli. Piti ymmärtää, että Uuden liiton seurakunta oli syntynyt taivaallisen äidin syliin. Jeesuksen seuraajien hengellinen äiti oli taivaallinen Jerusalem. Olemme uudestisyntyneet ylhäältä ja määrätyt elämään hengen vapaudessa, emme lain ja sääntöjen orjuudessa.

Uusi Jerusalem on siis juuri sellainen äiti, joka aina rohkaisee. Hän on valmis lohduttamaan, kun elämä kolhii. Hän valaa meihin uskoa. Hänen sylissään saamme vahvan uskon luottamuksen, että tulevaisuutemme on turvattu. Jos tosiasiat puhuvat meitä vastaan, hän rakentaa uskon todellisuutta, kääntää huomiomme hyviin asioihin, innostaa ja inspiroi. Hänen käsittelyssään huonot asiat kutistuvat ja hyvät asiat muuttuvat ratkaiseviksi. Hän auttaa meitä hengen vapauteen ja nostamaan siipemme tuuleen.

Sellainen on hyvä äiti. Hän auttaa meitä kasvamaan. Hänen turvallisessa huolenpidossaan meistä tulee pärjääviä aikuisia.

Olimme… teidän keskuudessanne lempeitä kuin imettävä äiti, joka hoivaa lapsiaan. 1.Tess.2:7.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvä äidin malli

Kirjoittanut : 10.05.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.