RSS

Aikuiseen uskoon

14 Tou

Kun puhun aikuisuudesta uskossa, en tarkoita, että meidän tulisi hylätä lapsenomainen uteliaisuus, ennakkoluulottomuus, puhdas into ja muu, mikä kuuluu lapsen ominaisuuksiin. Lapset myös oppivat hämmästyttävää vauhtia. Meidänkin 2-vuotias lapsenlapsemme toisti kotona päiväkodissa kuulemaansa lausetta: ”Silloin kun minä olin nuori…” Mutta aikuiseksi kasvaminen on kyllä suotavaa, myös uskon suhteen.

Paljon puhutaan opetuslapseuttamisesta. Opetuslapsen kasvu on sitä, kun Raamatun sanasta tulee meille ohjenuora ja me alamme toteuttaa sanaa käytännössä. Mutta jos olemme riittävästi kasvaneet opetuslapsina, tiedätkö, mikä on seuraava vaihe?

Se on kutsumustietoisuus. Halusin tänään sanoa sinulle, että olet tulossa uuteen vaiheeseen elämässäsi, kun sinun kutsumustietoisuutesi alkaa herätä. Sinä alat kuulostella Jumalan Hengen hiljaista puhetta ja panna merkille niitä uusia virikkeitä, joita sydämessäsi tunnet. Sinua kutsutaan uudelle tasolle, jossa sinä tiedostat elämäsi suunnitelman ja tavoitteen. Sinä olet alkanut kaivata jotakin ja se kaipuu vie sinua tekemään työtä. Sitä työtä kutsutaan hienosti ”Jumalan valtakunnan työksi”, mutta monta kertaa se on käsillä tehtävää työtä, jossa tavalla tai toisella palvellaan muita. Joidenkin kohdalla se merkitsee kutsua palvella sanassa tai musiikissa, mutta useimpien kohdalla se merkitsee kutsua palvella käsillä ja olla vapaaehtoisesti mukana jossakin käytännön tehtävässä.

Sinun tulee olla rohkea ja mennä eteenpäin. Sinä olet kuullut Jumalan kutsun. Sinä olet kuullut oikein. Suuntaa siis määrätietoisesti oman kutsumuksesi toteuttamiseen. Sen takia voit joutua muuttamaan elämäntapaasi. Sinä saat mennä tasoitettua tietä, sinä saat seurata taivaallisia tienviittoja, sinä saat kädestä pitäen ohjausta. Sinun innoittajasi on läsnä sinun kasvussasi, kun sinä kurotat kohti oman elämäntyösi aloittamista. Inhimillisesti voit kokea yksinäisyyttä, mutta Jumalan enkelit ovat kanssasi ja hänen Pyhä Henkensä ohjaa sinua.

Herra* itse kulkee sinun edelläsi. Hän on sinun kanssasi, hän ei jätä eikä hylkää sinua. Älä pelkää äläkä säiky. 5.Moos.31:8.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Aikuiseen uskoon

Kirjoittanut : 14.05.2020 Kategoria/t: Profetia, Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.