RSS

Päästä se lentoon

16 Tou

Iisak kylvi siinä maassa ja sai sinä vuonna satakertaisen sadon, sillä Herra* siunasi häntä. Hän vaurastui vaurastumistaan, ja lopulta hän oli hyvin rikas. 1.Moos.26:12-13.

Tämä jae houkuttaa meitä ajattelemaan ulkonaista menestymistä ja miten se saavutetaan Herran antaman siunauksen kautta. Mutta voimme soveltaa sitä myös hengelliseen elämään ja nähdä Jumalan mahdollisuudet. Voimme kylvää Jumalan sanaa, voimme jakaa omastamme, voimme sijoittaa hyviin tekoihin ja toisten palvelemiseen. Voimme jättää sadon tuottamisen taivaan Jumalan käsiin, joka on luvannut siunata, kun kylvämme Hengen peltoon:

Joka kylvää lihaansa, niittää lihasta turmeluksen, mutta joka kylvää Henkeen, niittää Hengestä iankaikkisen elämän. Gal.6:8.

Jäin kuitenkin miettimään Iisakia ja hänen satoaan. Israelin kantaisät olivat kierteleviä paimentolaisia, joilla oli paljon karjaa. Tätä perinnettä edustivat ainakin Aabraham, Iisak ja Jaakob. Yhtäkkiä siis Iisak oli saanut päähänsä ryhtyä maanviljelijäksi! Hän oli etsinyt karjalaumoilleen elintilaa ja löytänyt sitä niin paljon, että päättikin kokeilla, tuottaisiko maa satoa, jos siihen kylväisi viljan siementä. Hänen päähänpistonsa oli onnenpotku. Hän sai niin suuren sadon, että vaurastui huomattavasti.

Tämä mielenkiintoinen yksityiskohta Iisakin elämästä innoittaa minua miettimään, olisiko minunkin aika keksiä jotakin uutta. Innoittaako se sinua? Olisiko sinunkin aika kokeilla elämässäsi jotakin aivan uudenlaista? Ehkä olet pyörittänyt elämäsi rutiinia päivästä toiseen ja raatanut jonkin ammoin opitun kaavan mukaan? Ehkä olet väsynyt siihen ja kaipaisit jo saada vaivannäöstäsi kunnon palkkaa ja kaikesta puurtamisestasi enemmän hedelmää? Sinun työsi seurakunnassakin on jäänyt polkemaan paikallaan, mitään voittoja ei ole tullut ja into hiipuu?

On paljon mahdollista, että sinun pitää raivata uudispelto, sinun pitää vihdoinkin tarttua toimeen ja toteuttaa niitä unelmia, joita Pyhä Henki on istuttanut sydämeesi. Sinun tulee olla rohkea ja kokeilla kaiken uhallakin niitä uusia ideoita, joita olet kaikessa hiljaisuudessa kehitellyt sievässä päässäsi. Nyt olisi aika murtautua ulos tavanomaisuuden kehästä ja katsoa, miltä maailma näyttää, jos tämän rutiinin pyörittämisen keskelle ilmaantuisi jotakin kokeilevaa ja uudenlaista, luovaa ja ennakkoluulotonta, peräti tuoretta ja rajoja rikkovaa – juuri sellaista, joka tuo ilmoille sinut, sinun persoonasi ominaispiirteet, sinun unelmasi, sinun lahjasi – Jumalan siunattaviksi!

Muovaa siis savilintusi ja anna se Jumalan käteen – hän voi lähettää sen lentoon.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Päästä se lentoon

Kirjoittanut : 16.05.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.