RSS

Silmät kuin tulenliekit

18 Tou

Kun hän saapui Beetlehemiin, kaupungin vanhimmat tulivat vavisten häntä vastaan ja kysyivät: ”Tietääkö tulosi rauhaa?” 1.Sam.16:4.

Tässä Raamatun kohdassa huomioni kiinnitti ihmisten pelko Samuelia kohtaan. Samuel oli saanut mainetta Jumalan profeettana ja häneen suhtauduttiin pelonsekaisella kunnioituksella. Ihmiset taisivat vähän karttaakin häntä, koska hän saattoi nostaa päivänvaloon ihmisten sydämen salaisuuksia.

Vastaavaa profeetallisuuden pelkoa voi esiintyä nykyäänkin. Joillakin uskovilla on sellainen Jumalalta saatu virka, että he toimivat koettelijoina. He eivät välttämättä tee sitä tietoisesti, vaan tahattomasti, kun Jumalan henki vaikuttaa heissä ja paljastaa ihmisten syntejä. Jonkinlainen riita voi syntyä ilman mitään tahallista aikomusta, koska ”erilaiset henget törmäävät toisiaan vastaan”. Olen huomannut, että Jumalan hengen läsnäolo voi saada aikaan mitä ihmeellisempää draamaa ihmisten keskuudessa. Jälkeenpäin sellainen voi näyttää suorastaan huvittavalta.

Profeetallinen näkökyky vaikutti Samuelin kautta, kun hänen oli määrä valita Iisain poikien joukosta Israelin tuleva kuningas. Tosin Samuelinkin silmät pyrkivät aluksi näkemään ihmisten tavalla, luonnollisen näkökyvyn mukaan: Kun he tulivat ja Samuel näki Eliabin, hän ajatteli: ”Varmaan Herran* edessä on nyt hänen voideltunsa.” Mutta Herra* sanoi Samuelille: ”Älä katso hänen ulkonäköään äläkä kookasta vartaloaan, sillä minä olen hänet hylännyt. Ihminen ei näe niin kuin Herra* näkee; ihminen näkee ulkomuodon, mutta Herra* näkee sydämen.” 1.Sam.16:6-7.

Lopulta Samuel pääsi Hengen aaltopituudelle ja kuulemaan Jumalan äänen niin kirkkaasti, että hän ei epäröinyt Daavidin kohdalla, vaan voiteli tämän Israelin kuninkaaksi ”hänen veljiensä keskellä”. Profeetta Elisan kohdalla huipentui  tällainen profeetallinen voitelu, kun hänestä kerrotaan: ..profeetta Elisa, joka on Israelissa, ilmoittaa Israelin kuninkaalle nekin sanat, jotka sinä puhut makuuhuoneessasi. 2.Kun.6:12.

Voihan se olla toisaalta pelottavaa, mutta toisaalta hyvin turvallista. Haluaisin rohkaista sinua tänään suhtautumaan myönteisesti profeetallisiin ihmisiin, jättämään pois turhan arastelun ja katsomaan rohkein mielin siihen todellisuuteen, jonka profeetallinen henki valaisee. Otetaan todesta Paavalin kehotus: ..profetoimista älkää väheksykö. 1.Tess.5:20. Saatamme Jumalan hengen avulla nähdä asioita uudessa valossa, oivaltaa jotakin mitä emme aikaisemmin tienneet, käsittää yhtäkkiä kirjoitukset ja tajuta ennen arvoitukselliset asiat. Voimme noudattaa kehotusta: ”Älä pyri pinnalle, vaan pinnan alle!” Voimme tavoitella profetoimisen lahjaa ja saada Jumalalta yliluonnollista näkökykyä.

Kiitos Pyhä Henki, joka annat meille taivaallista silmävoidetta!

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Silmät kuin tulenliekit

Kirjoittanut : 18.05.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.