RSS

Tulimuuri ympärilläsi

19 Tou

Hän kastaa teidät Pyhässä Hengessä ja tulessa. Luuk.3:16.

Pyhän Hengen kaste on normaalin hengellisen syntymän elementti. Joissain kirkoissa ei oikein ymmärretä Pyhän Hengen kastetta, vaan väitetään Hengen olevan kristillisen uskon automaattinen seuralainen. Se sekoitetaan Kristuksen henkeen ja lapseuden henkeen ja liitetään kasteen saamiseen. Tämä voi johtaa siihen, että esimerkiksi kielillä puhumista ei pidetä kuuluvana terveeseen uskoon. Kuulin jopa vedottavan siihen, että hindutkin saattavat puhua kielillä. Jepulis – Raamatun todistus Apostolien teoissa ei vakuuta heitä ollenkaan! Jokin huhu hinduista on heidän mielestään painavampaa asiaa! Silti he pitävät itseään kaikin puolin kunnon kristittyinä!

Jos et ole saanut Pyhän hengen kastetta, vaikka olet uskossa, voit pyytää sitä ja saada sen. Rohkaisen siihen. Myös sana rohkaisee: Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljon ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat. Luuk.11:13. Odota uskossa. Minäkin odotin malttamattomana 50 päivää! (Se voi olla malttamattomalle pitkä aika!) Älä ainakaan ala puhua Pyhää Henkeä vastaan. Älä koskaan – äläkä ikinä – yritä turhentaa Pyhän Hengen merkitystä.

Pyhän Hengen kasteen merkitys on moninainen, mutta mainitsen nyt vain yhden sellaisen puolen, josta harvoin kukaan puhuu. Hengen kaste rinnastuu vesikasteeseen siinä, että samoin kuin vesi suojelee hukkumiselta (tässä tarkoitetaan synnin vuoksi hukkumiselta), samoin tuli suojelee palamiselta. Kun Danielin kolme toveria olivat tulisessa pätsissä, heidän ympärillään oli tulimuuri, joka suojeli heitä pätsin kuumuudelta (Dan.3). Ja kun nyt hinduista puhuttiin, he joskus kiroavat lähetystyöntekijöitä. Heillä on omat poppamiehensä sitä varten. Kerran kuitenkin eräs hindu valitti: ”Meidän kirouksemme eivät tehoa heihin, sillä heillä on ympärillään tulimuuri. Meidän loitsumme eivät läpäise sitä!”

Minäkin tarvitsen sellaisen tulimuurin ympärilleni, sillä pimeyden voimat hyökkäävät armotta kimppuuni. Jos Pyhä Henki ei olisi minua suojelemassa, en kykenisi pitämään puoliani.

Herra*, Herra, minun väkevä pelastukseni, sinä suojaat pääni taistelun päivänä. Ps.140:8.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Tulimuuri ympärilläsi

Kirjoittanut : 19.05.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.