RSS

Sanoma hänen Pojastaan

21 Tou

Paavali, Jeesuksen Kristuksen palvelija, kutsuttu apostoliksi ja erotettu julistamaan Jumalan evankeliumia, jonka Jumala on ennalta luvannut profeettojensa kautta pyhissä Kirjoituksissa, evankeliumia hänen Pojastaan… Room.1:2-3.

Joskus keskittyminen herpaantuu ja alamme höpötellä niitä näitä. Jokin ärsyttää ja siitä pitää vääntää mahdollisimman iso rautalankainen esitys. Joskus vain uskonkiihkon laineet alkavat pärskyä ja kaikki kastuvat kuin huvipuiston tukkijoella. Niinpä tarvitsemme korjausliikettä ja paluun keskipisteeseen. Mikä olikaan meidän karttamme origo? – Jeesus.

Kasvakaa meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. 2.Piet.3:18.

Ketäpä ei vaivaisi itseriittoisuus aika ajoin, kukapa ei joskus näkisi itseään viisaana, uskossa kasvaneena? Mutta itsetuntemuksemme ei aina riitä, näemme helposti harhoja ja kuvittelemme olevamme ”joku suuri” niin kuin noita Simon (Ap.t.8:9). Tarvitsemme ympärillemme niitä ihmisiä, joilla on hyvä arvostelukyky, paljon rakkautta, mutta myös katse, joka näkee lävitsemme. Tarvitsemme profeettoja. Profeetat eivät aina täytä ihmisten odotuksia ja ennusta tulevaisuutta. He ennustavat aika hyvin myös menneisyyttä ja analysoivat nykyisyyttä.

Nimittäin olemme joskus kuin Jaakobin pojat, jotka eivät kertoneet isälleen, mitä tiesivät, vaan salasivat Joosefin kohtalon. He jatkoivat tuon salaisuuden säilyttämistä vuosikaudet. Kun heidän omaatuntoaan ravisteltiin, he heti sanoivat ”Olemme rehellisiä miehiä”! (1.Moos.42:11). Raamattu on siitä hyvä kirja, että se luotaa ihmisen sielunelämää niin lahjomattomasti. Niin myös avionrikkojanaisen tie; hän syö, pyyhkii suunsa ja sanoo: ”En ole pahaa tehnyt.” Sananl.30:20.

Tarvitsemme ravistelua, että pääsemme eroon itseriittoisesta asenteestamme ja voisimme löytää syvän ja aidon riippuvuuden Herrasta. Tarvitsemme profeetallista sanaa ulkoapäin ja ilmestyksen henkeä sisältäpäin. Tarvitsemme oman heikkoutemme ja vajavuutemme tunnistamista, jotta voimme tarttua kiinni Jumalan lupauksiin ja tulla ensirakkaudessa yhä uudelleen Kristuksen luo. Vain hän voi tyydyttää meidän sielumme kaipuun. Vain hän voi navigoida meidät satamaan. Herra, kenen luo me menisimme? Sinulla on iankaikkisen elämän sanat. Joh.6:68.

Rohkaisen sinua tänään kääntymään Kristuksen puoleen ja tunnistamaan hänessä kaiken elämän lähteen, jokaisen rikkauden antajan, todellisen valon tässä pimeydessä, lampaiden paimenen ja uskollisen rakkauden – syntimme sovittajan. Hän on sinun elämäsi elinehto, minun myös. Kun pidämme kiinni hänestä, kun uskomme häneen, kun palvelemme häntä, kun annamme sydämemme hänelle – hän kantaa, hän pelastaa, hän vie perille. Hän ei petä omiaan, vaan on loppuun asti luotettava.

Herra* elää! Siunattu olkoon kallioni, korotettu olkoon Jumala, minun pelastajani! Ps.18:47.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Sanoma hänen Pojastaan

Kirjoittanut : 21.05.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.