RSS

Jumalan hyvät suunnitelmat

22 Tou

Profeetat ovat elintärkeitä seurakunnan elämälle. Profeetallinen sana kuuluu uskon rakennuspuihin. Profeetat näkevät tulevaisuuteen, mutta ennen kaikkea he valaisevat nykyisyyden niin että se voidaan nähdä oikeassa valossa. He voivat tuoda esiin jonkin puutteen tai vääristymän yksilön tai yhteisön elämässä. Profeetat ovat siis tärkeitä oikeanlaisen parannuksen moottoreina. Kun ei ole näkyä, kansa villiintyy. Sananl.29:18.

Raamattu puhuu sellaisesta vaikeatajuisesta asiasta kuin ennaltamäärääminen, esim. näin: Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani. Kaikki päivät oli luotu ja kirjoitettu sinun kirjaasi, ennen kuin ainoakaan niistä oli tullut. Ps.139:16. Ennaltamäärääminen rakentaa suuret linjat, mutta hengellinen kasvu, kutsumustietoisuus ja elämän valinnat määräävät yksityiskohtia. Näin tulevaisuutemme on sitä historiaa, jonka kehykset ovat jo olemassa, mutta keriytyy vähitellen auki ja tulee näkyviin, toteutuu vaiheittain minun elämässäni. Saatamme tarvita profeetan näkökykyä, jotta näemme eteenpäin ja uskallamme ottaa uskon askelia ja edetä uuteen ja tuntemattomaan maastoon.

Yleensä profeetan sana vain vahvistaa sen, mitä Jumalan henki on jo puhunut sinun sydämellesi. Profetia on kuin DNA:n kaksoiskierteen toinen juoste, toinen on sinun sydämessäsi valmiina odottamassa. Kun nämä kaksi kohtaavat toisensa ja punoutuvat yhteen, sinä koet sen sisimmässäsi. Sitä on vaikea kuvailla, se on lämmin tunne, joka vakuuttaa: ”Nyt Jumala puhui”. Kun uutta DNA:ta rakentuu sinun sielussasi, syntyy jotakin uutta. Sinä pääset eteenpäin, sinä kasvat, sinun persoonastasi tulee esiin uusia puolia. Se kaikki tuntuu niin tuoreelta, että on vaikea uskoa sen olevan ennalta määrättyä. Ja kuitenkin – jos se on Jumalasta, se on ikiaikojen takaa. Siksi myös se, mikä syntyy, kestää ajan kulutusta.

Haluan rohkaista sinua profeetallisen sanan vastaanottamiseen. Haluan kannustaa sinua odottamaan, että Jumala puhuu sinulle henkilökohtaisesti. Kyseessä ei ole mikään viihde, vaan ennemminkin Jumalan tapa puhaltaa sinun elämääsi uusia tuulia. Profetoiminen ei ole mitään horoskooppien keksimistä, se on elämän sykettä, Hengen liikettä, Jumalan käden ohjausta, jonka saat uskon kautta ottaa vastaan. Profetia on Jumalan tapa puhua Henkensä kautta ja purkaa auki ikuisia ajatuksiaan ja kohdistaa sanansa juuri sinulle.

Saatat kuulla epäileviä ajatuksia, joissa sinua varoitetaan uskomasta liikoja. Sinua toppuutellaan ja palautetaan maan pinnalle. Voit olla varma, että he saavat oman realisminsa kuulostamaan oikealta ja terveeltä uskolta. Mutta älä ole epäuskoinen, vaan uskovainen. Uneksi ja unelmoi, etsi taivaallisia, anna ihmeillekin mahdollisuus. Kuuntele profeetallista sanaa.

Henkeä älkää sammuttako, profetoimista älkää väheksykö, mutta koetelkaa kaikki ja pitäkää se, mikä on hyvää. 1.Tess.5:19-21.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jumalan hyvät suunnitelmat

Kirjoittanut : 22.05.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.