RSS

Et sinä lopulta jää yksin

23 Tou

Oletko koskaan joutunut toteamaan, että sinua ei kuunnella? Ehkä olet aika useinkin huomannut, että sinua ei ymmärretä? Liian usein sinusta tuntuu, että kukaan ei välitä?

Se kuuluu ihmisen osaan. V.A.Koskenniemi runoili aikoinaan: Yksin oot sinä ihminen, kaiken keskellä yksin, yksin syntynyt oot, yksin sä lähtevä oot. (Elegioja 3). Job valitti tuskansa keskellä, kun Jumalakin oli hiljaa: Minä olen yksin (Job 9:35). Myös Paavali sai kokea hylkäämisen tunteita: Ensimmäisen kerran puolustautuessani ei kukaan tullut avukseni, vaan kaikki jättivät minut. 2.Tim.4:16.

Toisaalta Raamattu viestii meille myös lohduttavia näkymiä. Mooses rohkaisi seuraajaansa Joosuaa: Herra itse kulkee sinun edelläsi. Hän on sinun kanssasi, hän ei jätä eikä hylkää sinua. Älä pelkää äläkä säiky. 5.Moos.31:8.

Hengellinen elämä vaatii sisäisen rauhan säilyttämistä ja yksinäisyyteen vetäytyminen on silloin hyödyksi. Varhain aamulla, kun vielä oli pimeä, Jeesus nousi ja lähti autioon paikkaan rukoilemaan. Mark.1:35. Sekä yksinäisyys että ihmisten paljous voi olla ahdistavaa, jos se ei ole vapaaehtoista.

Tärkeintä on saada kokea Jumalan läsnäoloa, hengen elähdyttävää voimaa, lämpöä ja rakkautta – tapahtuu se sitten seurakunnan keskellä tai jossain, missä ei ole ketään muuta ihmistä läsnä. Jumalan sanan kautta voimme ymmärtää oman arvomme, tiedostaa elämämme ainutlaatuisuuden, käsittää kutsumuksemme merkityksen. Niinpä jos tunnemme itsemme yksinäisiksi, väärinymmärretyiksi, syrjään sysätyiksi, silloin on hyvä ymmärtää ja käytännössäkin kokea: Mutta minun onneni on olla lähellä Jumalaa, minä panen turvani Herraan, Jumalaan*, kertoakseni kaikista sinun töistäsi. Ps.73:28.

Voin olla varma, että Jumala on läsnä minun elämässäni, taivaan enkelit kulkevat kanssani, edesmenneet pyhät kantavat minusta huolta (kuinka kukin sen ymmärtää) ja en ole missään suhteessa yksin jätettynä täällä, en hylättynä enkä unohdettuna. Mikään vääryys ei minua hallitse vaan oikeus toteutuu – Herra siitä huolehtii.

Koska meillä on ympärillämme näin suuri todistajien pilvi, pankaamme mekin pois kaikki, mikä painaa, ja synti, joka niin helposti kietoo. Juoskaamme kestävinä kilpailussa, joka on edessämme, katse kiinnitettynä uskon alkajaan ja täydelliseksi tekijään, Jeesukseen… Hepr.12:1-2.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Et sinä lopulta jää yksin

Kirjoittanut : 23.05.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.