RSS

Sanoma Jumalan armosta

24 Tou

En kuitenkaan pidä henkeäni minkään arvoisena, kunhan vain vien päätökseen juoksuni ja Herralta Jeesukselta saamani palvelutehtävän: julistaa Jumalan armon evankeliumia. Ap.t.20:24.

Huomio voi karata pääasiasta epäolennaisiin asioihin. Paavali keskittyi palvelutehtäväänsä: evankeliumin julistamiseen. Ilosanoma Jumalan armosta – siinä kaiken terveen uskon ydin. Pysyykö meidän huomiomme siinä palvelutehtävässä, jonka olemme saaneet? Jos armoituksemme liittyy evankeliumin esillä pitämiseen, kykenemmekö keskittymään niin että emme lipsahda mihinkään uskonkiihkoiluun?

Kyselen näitä, koska tunnen oman elämäni sivupolut ja koska tiedän, miten helposti huomio keskittyy johonkin sivuasiaan. Kyselen siksikin, että olen nähnyt hengellisellä kentällä niin paljon erilaista uskon kiihkoilua, suoranaista vihapuhetta. Evankeliumi piti kertoa syntisille, jotta he pelastuisivat. Nyt evankeliumi kerrotaankin vain pyhille ja syntiset saavat ruoskaa. Sanoma Jumalan armosta korvautuu jollakin ”sinun täytyy”-ohjelmalla.

Jeesus vietti aikaa syntisten keskellä. Hän ei vieronut syntisiä ihmisiä, hän tiesi, että kaikki ihmiset ovat syntisiä, toiset vain luulevat olevansa jotakin muuta. Jeesus rakasti ihmisiä, jotka olivat nöyriä myöntämään oman syntisyytensä. Heitä varten hän oli tullut. Koko hänen elämänsä keskittyi sovinnon tekemiseen Jumalan ja ihmisten välillä. Hän ei käyttänyt lain ruoskaa, hän kutsui syntiset tykönsä. Hän antoi epäonnistuneille ja huonoille uuden alun mahdollisuuden. Hän osoitti Jumalan armon ja rakkauden voiman.

Tarvitsen hänen mielenlaatuaan tänään, ehkä sinäkin. Tarvitsen paluuta evankeliumin ytimeen, muistutusta siitä, että Uuden liiton evankeliumi on sanomaa Jumalan armosta. Tarvitsen samaa keskittymistä Jumalan antamaan palvelutehtävään, joka Paavalilla oli. Tarkistetaan siis tänään suuntamme: käännytään pois lainalaisesta ihmisten syyttämisestä, opillisesta hiustenhalkomisesta ja tuomitsemisesta, ja suunnataan ajatukset Jumalan armoon. Hänen sylinsä on vielä auki tänä armon päivänä. Hän kutsuu luokseen meitä syntisiä uudistaakseen elämämme.

Saamme loistaa Herran valoa, kun kerromme ihmisille ilosanomaa Jumalan armosta.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Sanoma Jumalan armosta

Kirjoittanut : 24.05.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.