RSS

Särkymisen siunaus

01 Kes

Niin Gideon ja ne sata miestä, jotka olivat hänen kanssaan, tulivat leirin laitaan keskimmäisen yövartion alussa, juuri kun vartijat oli asetettu paikoilleen. Silloin he puhalsivat soofar-torviin ja särkivät saviruukut, jotka heillä oli käsissään. Tuom.7:19.

Kuten tiedämme, Gideonin sotilaiden ruukuissa oli palavat soihdut kytemässä. Nyt kun ruukut rikottiin, tuli sai happea ja roihahti kunnon liekkiin. Oletko ajatellut, että se särkyminen, jota kovasti pelkäät, voi saada sinun sisälläsi palavan tulen leimahtamaan kirkkaaseen liekkiin? Ainakin Raamattu vihjaa usein, että särkyminen on siunaus.

Juutalaisilla on oma ’herätysliikkeensä’, jonka jäseniä kutsutaan hasideiksi. Eräs oppilas kysyi hasidi-rabbiltaan: ”Miksi toora kehottaa pitämään Jumalan sanaa sydämen päällä? Miksi se ei suoraan kehota meitä ottamaan sanan sydämeemme?” Rabbi vastasi: ”Se johtuu siitä, että meidän sydämemme ovat suljettuja emmekä voi laittaa sanaa sydämen sisään. Laitamme siis sanan sydämen päälle. Ja kun se on siinä aikansa, jossain vaiheessa sydämemme särkyy ja sana tipahtaa sisään…”

Niin, Jumala vaikuttaa aika ajoin tilanteita, joita emme kestä. Me menemme säröille tai jotakin meistä peräti hajoaa. Se on Jumalan tilaisuus puhua meille, särkeä kovaa ainesta meissä ja luoda uutta elämää ja lähettää valonsa valaisemaan sisimpäämme. Samalla Jumalan kirkkaus valaisee meidän ympäristömmekin.

Entä jos olet ollut sulkeutunut pitkän aikaa, elänyt yksin ja mökkiytyneenä? Pitäisikö sinun murtautua kotelostasi ulos, lähteä liikkeelle, luoda nahkasi ja kuoriutua esiin? Pitäisikö sinun vihdoinkin avata suusi ja parkaista tuskasi ilmoille? Ehkä joku kuulee, ehkä joku tulee kätilöksi ja auttaa sinua synnyttämään kipusi myötä Jumalan antamaa uutta elämää?

Et voi tietää, mitä kaikkea siunattua elämäsi kohdussa kasvaa, ellet anna Jumalan tehdä työtään sinussa. Hänen sanansa on kuin moukari, joka särkee kovan kuoresi (Jer.23:29). Hänen henkensä on kuin tuli, joka polttaa poikki rohdinlangat (Tuom.16:9). Ei sinun tarvitse jäädä vangiksi, vaan sinä saat päästä vapauteen (Jes.51:14).

Herra* on lähellä niitä, joilla on särkynyt sydän, ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli. Ps.34:19.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Särkymisen siunaus

Kirjoittanut : 01.06.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.