RSS

Luottamusta lisääviä toimia

06 Kes

Luottamus on tärkeä aina, kun ollaan tekemisissä ihmisten kanssa. Luottamus on paljolti samaa kuin usko, joten se on myös tärkeä perusta jumalasuhteessa. Jos olemme uskossa Jeesukseen, me luotamme siihen, että evankeliumi on totta. Me pidämme sanassa annettuja lupauksia luotettavina.

Luottamus voi murentua helposti. Luottamuksen tärvelemiseen ei tarvita mitään kummempia lahjoja. Rikomme lupauksemme, emme kuuntele toisen huolia vaan tukimme korvamme tai peräti petämme ystävämme tekemällä jotakin hänelle vahingollista, puhumme pahaa selän takana, paljastamme sielunhoidollisia salaisuuksia, kuulutamme meille uskottuja henkilökohtaisia asioita toisille. Kerromme toisesta jopa täysiä valheita ja levitämme pahantahtoista puhetta ympäriinsä – kaikki sellainen murentaa luottamuksen. Hengellisessä sanastossa voidaan puhua myös yhteyden katkeamisesta. Luottamuksen murentaminen on pimeyden teko.

Mutta jos me vaellamme valossa, niin kuin hän on valossa, meillä on yhteys keskenämme ja Jeesuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. 1.Joh.1:7.

Meidän tulisi vaalia luottamusta, uskovien keskinäistä yhteyttä. Joskus vaan emme keksi, miten. Luottamus voi mennä niin helposti ja se tapahtuu muiden toimesta, jossakin selän takana, ja yllättää meidät sitten ”puun takaa”. Muistatko Raamatusta sen ilmiön, jota voidaan kutsua termillä ”Haanunin hovi”? Ammonilaisten hovissa kuiskuteltiin, että Daavidin surunvalittelut olivat teeskentelyä ja hän vain urkki heitä hyökätäkseen heidän kimppuunsa. Tämä oli kaikki satua, mutta Daavidin miehet häpäistiin:

Silloin Haanun otti kiinni Daavidin palvelijat, ajatti heiltä toisen puolen partaa, leikkautti heidän vaatteensa poikki takamuksen kohdalta ja päästi heidät menemään. 2.Sam.10:4.

Kaikki luottamus oli näin murennettu ja syttyi sota. Tämä kertomus on kaukaista historiaa, mutta samanlaista esiintyy nykypäivän seurakunnissa hengellisellä rintamalla. Luottamus ei ainoastaan murene, vaan aletaan sotia toisiaan vastaan.

Niinpä haluan tänään rohkaista sinua harkitsemaan tarkoin, mitä teet. Herätätkö luottamusta vai murennatko sitä? Sinun tulee uskoa, että sinulla on kaikki mahdollisuudet rakentaa luottamusta. Sinä voit elää veljellisen rakkauden mukaan, toteuttaa lähimmäisen rakkautta, kunnioittaa kaikkia. Sinä voit omalta osaltasi vahvistaa luottamusta. Omasta puolestani haluan kiittää sinua, että sen teet. Sinä saat siitä palkan, sinä perit kaikista luottamusta rakentavista toimistasi suuren siunauksen.

Rakkaani, sinä toimit uskollisesti kaikessa, mitä teet veljien, vieläpä vieraidenkin hyväksi. He ovat seurakunnan edessä todistaneet sinun rakkaudestasi. 3.Joh.1:5-6.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Luottamusta lisääviä toimia

Kirjoittanut : 06.06.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.