RSS

Lainalaisuuden halvaus

24 Kes

Joukkoomme oli kuitenkin soluttautunut valeveljiä. He olivat hiipineet sisään vakoilemaan vapauttamme, joka meillä on Kristuksessa Jeesuksessa, jotta voisivat orjuuttaa meitä. Gal.2:4.

Oletko sinä tavannut näitä soluttautujia? He pistävät nenänsä ihmisten yksityisasioihin ja koettavat löytää niistä jonkin epäilyttävän seikan, josta voisivat syyttää. He voivat tutkia sinun kaappejasi, kun käännät selkäsi. He vilkaisevat sinun tietokonettasi vaivihkaa, josko sieltä löytyisi jotakin epäilyttävää. Heitä tyydyttää kovasti, jos sinun menneisyydestäsi löytyy jokin raskauttava seikka, kuten avioero. Joissakin uskonnollisissa piireissä ei eronneille anneta mitään armoa. Herra varjelkoon, jos olet veloissa tai peräti tehnyt konkurssin. Olet kauhean säälittävä tapaus, jos tililläsi on pieninkin rikos.

Jostain kumman syystä uskovaisiltakin unohtuu varsin nopeasti, mitä varten Jeesus kuoli ristillä. Unohtuu, että hän kärsi syntisten puolesta ja että Jumala sovitti maailman itsensä kanssa Kristuksen uhrikuoleman kautta. Jotenkin se lainalainen käsitys uskosta hiipii ihmisten mieliin. Että täytyy ja pitää ja on oltava – muuten hukka perii. Usko yksin ei millään riitä, erilaista näyttöä pitää olla.

On suuri haaste säilyttää sydämessään hengen vapaus ja viljellä uskoa, joka ei rakenna mitään lain varaan. Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen. Gal.5:1. Kunpa osaisimme pysyä lujina ja säilyttää vapautemme. Pyhä Henki auttakoon meitä siinä.

Vapauden lahja mahdollistaa hengellisen kasvun kohti luovuutta ja aitoa kykyä toteuttaa Jumalan antamaa kutsumusta. Uskonnollinen ympäristö sääntöineen ja lainalaisuuksineen tukahduttaa hengellisen kasvun ja tekee ihmisistä kopiokoneita, vanhaa toistavia nauhureita, vanhan viinin maistelijoita. Pahimmillaan se halvaannuttaa ihmisen kokonaan. Etsi siis tie kohti vapautta. Jos olet vähänkään jumissa minkään systeemin vankina, avaa ovia raittiiseen ilmaan ja ole rohkea elämään vapaudessa. Kun vapaus ei ole yllykkeenä lihalle, se on mahdollisuus levittää siipensä ja nousta tuuleen kokemaan aivan uusia elämyksiä Herran kanssa. Niinpä haluan innostaa sinua tänään, kun suomalaiset viettävät keskikesää:

Sieluni, marssi eteenpäin voimassa! Tuom.5:21. Jeesus sanoi hänelle: ”Nouse, ota vuoteesi ja kävele.” Joh.5:8.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Lainalaisuuden halvaus

Kirjoittanut : 24.06.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.