RSS

Toteuta unelmasi

26 Kes

Elämä on mielenkiintoista ja innostavaa ja yksi kiehtova puoli siitä on ihmisten erilaisuus. Ihmiset ovat erilaisia luonteeltaan, sosiaaliselta ja uskonnolliselta taustaltaan, elämäntavoiltaan ja monin muin tavoin. On oppineita ja oppimattomia, on ulospäin suuntautuneita ja sisäänpäin kääntyneitä, on köyhiä ja rikkaita, on kasvaneita ja kasvamattomia. Rohkenen lukea tämän ihmiselon monimuotoisuuden Jumalan ansioksi, kuten luonnonkin monimuotoisuuden.

Jumalan ansioksi se monimuotoisuus on luettava, vaikka se tuntuu välillä riesaltakin. Kun olen itse lukemista harrastava ihminen, en tahdo jaksaa ymmärtää ihmisiä, joita ei saa lukemaan mitään. Tai he lukevat iltapäivälehtien juorupalstaa ja sarjakuvia. Ja tietysti rikossarjojen tekstityksiä TV:stä.

Erilaisuus etäännyttää. Joskus se suorastaan eristää. Mutta ihmisten muovaaminen samaan muottiin – se vasta on vastenmielistä. Erilaiset uskonsuunnat kunnostautuvat tässä massatuotteiden tekemisessä ja suoltavat ’koneestaan’ ulos aivopestyjä nukkeja, joiden suusta kuulee aina samat jutut loputtomana toistona.

Helluntaikansan hyvin tuntema Veikko Manninen suositteli kerran minulle ja muille läsnä olleille ”hapen saamista”. Olen toteuttanut hänen ohjettaan ja hakeutunut pois ympyröistä, jotka tukehduttavat ja pakottavat samaan muottiin. Olen myös löytänyt vapaata lääniä ja kyennyt toteuttamaan omaa kutsumustani, mikä ei vanhoissa ympyröissä mitenkään voinut toteutua. Olen saanut yllin kyllin hengittää vapaata happea enkä ole mielestäni ”villi” niin kuin jotkut väittävät. Villejä ovat ennemminkin ne, jotka pitäytyvät ihmisten keksimissä opeissa selkeiden Raamatun linjojen sijasta. Hengellinen kasvu on vaikeaselkoinen asia, mutta Jumalan armosta sitä tapahtuu. Kasvua tapahtuu vääjäämättä, kun olosuhteet ovat hyvät. Hengellinen kasvu suorastaan vaatii vapaata happea ja runsaasti valoa ja raikkaita tuulia. Suosittelen niiden käyttämistä sinullekin, jos tavoitteenasi on oman hengellisen kutsumuksen toteuttaminen.

Rohkaisen siis sinua olemaan oma erilainen itsesi ja etsimään ympäristön, jossa voit toteuttaa hengellisiä näkyjäsi ja edetä oman kutsumuksen tiellä. Jos sinusta tuntuu, että se ympäristö, jossa tällä hetkellä elät, ei tunne sinua, ei koskaan rohkaise sinua, ei innoita sinua menemään eteenpäin, silloin sinun tulee harkita ympäristön vaihtoa. Ole rohkea ja tunne arvosi. Sinun hengellisen yhteisösi arvo voi olla suuri, mutta sinä et ole vastuussa siitä, mitä yhteisösi tekee, vaan sinä olet vastuussa Jumalalle omista leivisköistäsi, omasta ainutlaatuisesta kutsumuksestasi – siitä mitä sinä itse teet.

Anna siis tilaa omalle erilaisuudellesi, arvosta omaa ainutlaatuisuuttasi ja toteuta unelmasi. Kasva Jumalan tuntemisessa ja kasva itsesi tuntemisessa. Kasvakaa meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänelle kunnia nyt ja aina iankaikkisuuden päivään! Aamen. 2.Piet.3:18.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Toteuta unelmasi

Kirjoittanut : 26.06.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.