RSS

Riemuvoiton tunnelmissa

05 Hei

Raamattua lukiessa joutuu kohtaamaan monia tappion hetkiä ja todistamaan ihmisten kokemia takaiskuja. Jeesuksen ristiinnaulitseminen on sellainen tappio ja takaisku, mutta luemme siitä rauhallisin mielin, koska tiedämme lopputuloksen. Tiedämme, että Jeesus nousi kuolleista ja kaikki hänen kokemansa vääryys ja tuska sai uuden mielekkyyden. Rististä tuli hänen elämänsä tarkoituksen ratkaiseva tekijä. Paha kääntyi hyväksi.

Saman voimme kokea hyvinkin arkisella tavalla, kun katsomme televisiosta jotakin peliä, jossa Suomen joukkue pelaa ennakkoon parempaa vastustajaa vastaan. Jos tiedämme lopputuloksen – että Suomi lopulta voittaa – jaksamme jännätä pelin kulkua ja kokea innostusta, kun peli lopulta kääntyy Suomelle. Näin saamme myös uutta ymmärrystä siitä, miten usko toimii. Kun tiedämme Jumalan sanan perusteella, miten väkevä Jumala meillä on, miten hän vie asiansa voittoon, miten hänen lupauksensa eivät petä, silloin jaksamme olla luottavaisin mielin, vaikka elämä meitä välillä kolhii. Takaiskujen keskellä tiedämme, että Jeesus on voimallinen Pelastaja, armollinen ja pitkämielinen Vapahtaja, suuri ja majesteettinen herrain Herra, joka on minutkin nimeltä kutsunut – silloin emme menetä toivoamme, vaan pidämme kiinni uskostamme ja seuraamme pelin loppuun asti.

Jumalan lupausta hän ei epäuskossaan epäillyt vaan vahvistui uskossa antaen kunnian Jumalalle. Hän oli täysin varma, että Jumala voi tehdä sen, minkä on luvannut. Room.4:20-21.

Niinpä sinäkin voit tänään nostaa katseesi ylös, säilyttää toivon rohkeuden ja pitää yllä uskoasi hyvään tulevaisuuteen. Jos jokin takaisku sinua masentaakin, niin voit olla varma, että se on väliaikainen ja ohimenevä hidaste, sillä Jumala vie aina asiansa voittoon. Jeesus Kristus vie aina lapsensa perille – kotiin asti.

..astukaamme esiin vilpittömin sydämin, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä. Pysykäämme horjumatta toivon tunnustuksessa, sillä lupauksen antaja on uskollinen. Hepr.10:22-23.

Emme anna periksi epäuskolle, emme luovuta. Panemme alati toivomme häneen, joka on antanut henkensä meidän puolestamme. Tiedämme, että hän on meidän rakkautemme ja kiintymyksemme ansainnut. Emme anna maailman tuulien sammuttaa sydämestämme ensirakkauden tulta. Iloitsemme jo ennalta, sillä olemme varmoja, että peli kääntyy vielä vastustajan tappioksi. Näissä kaikissa me kuitenkin saamme täydellisen voiton hänen kauttaan, joka on meitä rakastanut. Room.8:37.

Häntä te rakastatte, vaikka ette ole häntä nähneet, häneen te uskotte, vaikka ette häntä nyt näe, ja te riemuitsette sanoin kuvaamattomalla ja kirkastuneella ilolla, sillä te saavutatte uskonne päämäärän, sielujen pelastuksen. 1.Piet.1:8-9.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Riemuvoiton tunnelmissa

Kirjoittanut : 05.07.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.