RSS

Rikkaruohojen kitkeminen

08 Hei

Tämän jälkeen Jeesus tapasi hänet temppelissä ja sanoi hänelle: ”Sinä olet tullut terveeksi. Älä enää tee syntiä, ettei sinulle tapahtuisi mitään pahempaa.” Joh.5:14.

Jeesus puhuu tässä synnin seurauksista, mutta itse synnillä on sellainen taipumus – se kasvaa. Jos puhut pahaa ystävästä selän takana etkä kadu, saatat pettää hänet tosi pahasti seuraavassa käänteessä. Jos näpistät tänään, saatat varastaa huomenna. Jos et tule katumukseen, joudut kiusaukseen tehdä kunnon petoksen ja haalia rahaa kerralla oikein olan takaa. Sinun paha tekosi – on se millainen vaan – kasvaa. Valitettavasti se voi paisua pahastikin.

Kiistan aloittaminen on kuin päästäisi vedet valloilleen — luovu siitä, ennen kuin riita puhkeaa! Sananl.17:14.

Jos talossasi on hiiriä, hanki kissa. On parempi hoitaa ne hiiret pois päiviltä heti kuin katsella myöhemmin jotain virtahepoa olohuoneessa. Kaikki elollinen meidän ympärillämme kasvaa, myös pahat teot. Siksi ei pidä olla välinpitämätön tai leväperäinen.

Älkää siis, poikani, enää olko välinpitämättömiä, sillä Herra* on valinnut teidät seisomaan hänen edessään ja palvelemaan häntä, olemaan hänen palvelijoinaan ja suitsuttamaan hänelle. 2.Aik.29:11. Älkää olko toimissanne velttoja. Olkaa Hengessä palavia, palvelkaa Herraa. Room.12:11.

En puhu ylhäältä ja katsele näitä asioita jostain korkeuksista – olen itse sillä paikalla, missä tulee nyt osata tehdä parannusta ja kitkeä pois elämästäni joitain pahoja asioita, jotta ne eivät pääse rehottamaan. On hyvä olla aralla mielellä ja turvallista tiedostaa oma vajavuutensa. Onnellinen se ihminen, joka aina pelkää Herraa, mutta joka sydämensä kovettaa, se suistuu onnettomuuteen. Sananl.28:14.

Voimme rohkaistua Jumalan sanan äärellä silloinkin, kun se nuhtelee meitä. Lyököön minua vanhurskas – se on armoa. Ojentakoon hän minua – se on öljyä päähäni, siitä älköön pääni kieltäytykö. Ps.141:5. On turvallista saada nuhdetta. Se tietää mahdollisuutta korjata suuntaa, muuttaa asioita paremmalle tolalle.

Olkaamme siis kiitollisia. On hyvä tietää, että Jumala on armollinen. Mutta sinä, Herra, olet laupias ja armahtava Jumala. Sinä olet pitkämielinen. sinun armosi ja uskollisuutesi on suuri. Ps.86:15.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Rikkaruohojen kitkeminen

Kirjoittanut : 08.07.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.