RSS

Vastuun kantaminen

16 Hei

Me ihmiset olemme vajavaisia ja se ilmenee monella tavalla. Otan tällä kertaa esiin erään piirteen, jota voidaan kutsua ”hitaudeksi ymmärtää ja toimia ymmärryksen mukaan”. Tästä näemme esimerkin Jaakobin perheen elämässä, kun he nälänhädän keskellä kävivät Egyptissä ja saivat kuulla ukaasin: ’Te ette saa nähdä kasvojani, ellei veljenne ole kanssanne’. 1.Moos.43:3. Pitkän kotipuolessa viivyttelyn jälkeen Juuda valitti: Totisesti, jos emme olisi vitkastelleet, olisimme ehtineet palata sieltä kotiin jo kahdesti. 1.Moos.43:10.

Minäkin profetoin eräässä seurakunnassa jo yli 30 vuotta sitten: ”Ette saa tulla minun eteeni, ellei veljenne ole teidän kanssanne!” Arvaa, onko asialle tehty mitään? Ei ole pantu tikkua ristiin.

Jeesus itse profetoi, että seurakunta tulisi torjumaan Jumalan palvelijat, joita hän lähettää – sekä vanhan liiton että uuden liiton seurakunta tekisi niin: Aikanaan hän lähetti palvelijan viljelijöiden luo perimään heiltä viinitarhan hedelmiä. Mutta he ottivat palvelijan kiinni, pieksivät hänet ja lähettivät tyhjin käsin pois. Isäntä lähetti heidän luokseen toisen palvelijan. Tätä he löivät päähän ja häpäisivät. Hän lähetti taas yhden, ja hänet he tappoivat. Vielä hän lähetti paljon muita; toiset heistä piestiin, toiset tapettiin. Mark.12:2-5. Asia huipentui siihen, että he tappoivat omistajan pojan. Jeesus ei ajatellut kielteisesti, mutta ei myöskään sulkenut silmiään todellisuudelta. Hänen uskonsa oli ankkuroitu totuuteen.

On meidänkin syytä nähdä asiat kirkkaasti elättämättä mitään illuusioita. Niinpä kun eräs henkilö mainosti minulle kirkkokuntansa sisaria ja veljiä ja teki sen jotensakin naiivilla tavalla, en voinut olla ajattelematta: ”Isoäiti, miksi sinulla on noin suuri suu?” On turhauttavaa nähdä, miten sokeita ihmiset ovat ja miten jukuripäisesti he kieltäytyvät näkemästä epäkohtia ja korjaamasta niitä. He tyytyvät istumaan paikallaan, vaikka näkisivät nälkää – hengellistä nälkää ja näivettymistä. Sitä juuri Suomen Siion tänä päivänä on – näivettynyt ja paikalleen jämähtänyt. Ei auta edes HD-tekniikka – Jumalan teräväpiirto on aina ylivertainen ja näkee kaikkien näytelmien läpi.

Mutta tässä on se hyvä puoli, että tästä on mahdollista nousta. Tästä on mahdollista vielä kääntyä parannukseen ja lähteä muutoksen tielle. Tässä tilanteessa ratkaisun avaimet ovat omissa käsissä. Kuunnellaan Juudan mietteitä, otetaan oppia hänestä (1.Moos.44:18-34). Hän otti vastuun omille harteilleen työntämättä sitä muille. Hän oli valmis muutokseen ja hänen päättäväisyytensä takia koko veljespiiri sai kokea Jumalan siunauksia. Hän lähti liikkeelle ja hänen myötään lähti liikkeelle koko Israel.

Oletko sinä käytettävissä, kun tarvitaan edelläkävijöitä, tien raivaajia ja vastuunkantajia?

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Vastuun kantaminen

Kirjoittanut : 16.07.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.