RSS

Herra täyttää tyhjät astiat

06 Elo

Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, kantaa paljon hedelmää, sillä ilman minua te ette voi tehdä mitään. Joh.15:5.

Hengellinen työ on vaikeaa ja haastavaa, koska siinä ei voi luottaa omiin kykyihin. Se on toisenlaista kuin vaikkapa urheilu. Kaikki huippu-urheilun saavutukset syntyvät harjoittelusta ja niiden takana ovat treenatut lihakset, tuhannet toistot, mielikuvaharjoitteet ja se kuuluisa flow-tila – mitä se lieneekään. Varmaan joskus joku uskova urheilija myös rukoilee ja menestyy Jumalan avulla, mutta yleensä tulokset ovat seurausta oikeanlaisesta harjoittelusta.

Jos on sananjulistajan kutsumus, pitäisi pystyä jatkuvasti puhumaan eläviä sanoja Kristuksen sydämeltä. Pitäisi löytää oikeat sanat, että voi sytyttää kuulijoita ja koskettaa sydämiä. Tähän voi tietysti valmistautua lukemalla sanaa ja rukoilemalla, mutta loppujen lopuksi käyttökelpoisuus Jumalan lähettiläänä on jonkin asteen salaisuus ja säilyy sellaisena. Voi vain huolehtia omalta osaltaan siitä, että säilyttää ensirakkautensa Herraan, on riippuvainen hänestä eikä uskottele olevansa omillaan mitään. Heti kun ylpeys iskee, on vaarassa menettää voitelunsa. Tämä ylpeys voi olla ylpeyttä myös oman kirkkokunnan puolesta. Ei siis välttämättä ”kyllä minä”, vaan ”kyllä me”.

Satuin hiljattain lukemaan artikkelin, jossa kerrottiin, miten helluntaiherätyksessä ihmetellään, miksi herätys ei enää kasva. Niinpä – ettei vaan olisi iskenyt ”kyllä-me”-tauti? Sitä uhoa oli joskus silmin havaittavissa ja korvin kuultavissa. Ja siitä on jo aikaa vuosikymmeniä. Tunnetusti asiat ovat kehittyneet yleisesti ottaen huonoon suuntaan.

Mutta tämä sama tauti vaivaa helposti ketä tahansa, kukaan ei ole sille immuuni. Jumalan palvelijan täytyy osata säilyttää nöyryytensä, tietää oma pienuutensa, tunnistaa oma köyhyytensä ja riippua kiinni Jumalassa. Erityisesti sananjulistajien tulisi osata sanoa ”minulla ei ole tarjota mitään”:

Vielä hän sanoi heille: ”Ajatelkaapa, että joku teistä menee keskellä yötä ystävänsä luo ja sanoo hänelle: ’Ystäväni, lainaa minulle kolme leipää. Eräs ystäväni on matkallaan poikennut luokseni, eikä minulla ole mitään, mitä tarjoaisin hänelle.'” Luuk.11:5-6.

Kolme leipää viittaa Vanhaan testamenttiin, joka jaettiin Lakiin, Kirjoituksiin ja Profeettoihin. Nykyään voimme pyytää ”viisi leipää ja kaksi kalaa”! Tai jos olemme rohkeita ”seitsemän leipää ja muutamia kalasia!” Nyt kun Jeesus on tullut, me voimme saada enemmän kuin vain kolme leipää. Mutta tärkeintä on pyytää tyhjin käsin, pyytää toisille eikä itselle, pyytää siltä taholta, joka kykenee antamaan – pyytää hellittämättä ja pyytää uskossa.

Minä sanon teille: vaikka hän ei nousekaan antamaan sen tähden, että hän on ystävä, hän nousee kuitenkin siksi, että toinen hellittämättä pyytää, ja antaa hänelle niin paljon kuin hän tarvitsee. Luuk.11:8.

Luottakaamme tähän. Nojautukaamme kaikin voimin Herraan, riippukaamme hänessä kiinni – hän on rikas antaja kaikille (Room.10:12).

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Herra täyttää tyhjät astiat

Kirjoittanut : 06.08.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.