RSS

Kuin kisällit mestarin opissa

09 Elo

Tuo minun poikani kaukaa ja tyttäreni maan ääristä, kaikki, jotka on otettu minun nimiini ja jotka olen kunniakseni luonut, muovannut ja valmiiksi tehnyt. Jes.43:6-7.

Jeesus, joka kulki ympäri Galileaa ja Juudeaa, kutsui ihmisiä seuraamaan häntä. Seuraaminen palveli yhtä lopullista päämäärää – taivaan kotiin pääsemistä. Jeesus sanoi: Ja kun minut korotetaan maasta, minä vedän kaikki luokseni. Joh.12:32.

Jeesuksen seuraaminen merkitsee myös kasvamista sellaiseksi persoonaksi, joksi Jumala on meidät tarkoittanut. Emme voi kasvaa Jumalan suunnitelman mukaan, ellemme seuraa Herraa. Hänen sanansa ja henkensä paimentavat meitä. Vain hän voi opettaa meitä, neuvoa ja ohjata niin että kuljemme oikeaan suuntaan. Jos onnistumme tässä, meillä on paremmat lähtökohdat perillä, kun Jumalan varsinainen kutsumus odottaa meitä tuonpuoleisessa.

Joskus tuskailemme täällä alhaalla lähtökohtiamme ja perintötekijöitämme. Jospa olisin syntynyt rikkaaseen perheeseen, akateemiseen perheeseen, menestyvien ihmisten perheeseen. Kunpa olisin saanut hyvän kasvatuksen ja kunnon lähtökohdat elämälle. Kunpa minulla olisi hyvät geenit – nyt joudun selviämään näiden sairaiden geenieni kanssa. Elämäämme häiritsee kaksi sivupersoonaa: Jospa ja Kunpa.

Jumala näkee sinun lähtökohtasi, ’huonot’ geenisi, ja sen, että olet lähtöisin köyhistä oloista. Hän tietää sinun ’lahjattomuutesi’ ja vaatimattoman koulutuksesi. Jumala on huomioinut kaikki tekijät, jotka vaikuttavat sinun elämääsi. Hän on silti kutsunut sinut yhteyteensä ja haluaa viedä sinut taivaskotiin asti. Sinulla on siis täydet mahdollisuudet kasvaa ihmisenä ja Jumalan palvelijana ja toteuttaa Jumalan suunnitelmia. Kun hän sanoo luoneensa sinut kunniakseen, hän ei valehtele eikä puhele pehmoisia. Kun hän näkee sinut omien käsiensä muovaamaksi ja valmiiksi tehdyksi, hän ei jaarittele joutavia. Hän varmasti tietää, mistä puhuu.

Meillä on oma vastuumme siitä, että Jumalan ajatukset pääsevät esiin ja se hengellinen kasvu, jota hän odottaa, pääsee toteutumaan. Siihen on jokaisella kaikki edellytykset. Jumala ei vaadi mitään mahdotonta. Hän on laatinut piirustukset, jotka on mahdollista siirtää kunkin elämänkaareen.

Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne, niin kuin kapinoidessanne teitte. Hepr.3:15.

On syytä inventoida kaikki lahjamme ja laittaa saamamme talentit likoon. On syytä katsoa Jumalan piirustuksia ja vilkaista hänen valmistusohjeitaan useinkin, niin osaamme työstää itseämme oikeaan suuntaan. Hän auttaa meitä löytämään kaiken moninaisuuden keskellä meidän oman persoonallisuutemme, meidän oman armoituksemme, ne taipumukset ja lahjat, jotka kirkastavat Jumalan kunniaa. Etsikäämme hänen tahtoaan, hänen kunniaansa, hän on apunamme ja opastaa meitä. Hänen työpajassaan olemme kuin kisällit mestarin opissa. – ”Herra, auta minua löytämään itseni!”

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kuin kisällit mestarin opissa

Kirjoittanut : 09.08.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.