RSS

Älä puutu äläkä sekaannu

10 Elo

Mutta Neko lähetti hänen luokseen sanansaattajia sanomaan: ”Mitä sinulla on tekemistä minun kanssani, Juudan kuningas? Enhän minä nyt ole hyökkäämässä sinua vaan sitä kuningashuonetta vastaan, joka on sodassa minun kanssani. Jumala on käskenyt minun kiiruhtaa. Jätä rauhaan jumala, joka on minun kanssani, ettei hän tuhoaisi sinua.” 2.Aik.35:21.

On taito osata pysytellä syrjässä riidoista, jotka eivät meille kuulu. On osa elämäntaitoa välttää sotimasta sotia, jotka ovat kokonaan muiden aloittamia. Kulkukoiraa korvista tarttuu se, joka kiihtyy toisten riidasta. Sananl.26:17.

Joidenkin on vaan ”ihan pakko” ottaa kantaa joka asiaan, josta puhutaan. Sitten se mielipide esitetään kuumentuneiden tunteiden kanssa, kunnes käsikähmä on valmis. Tämä ei ole mitenkään vierasta myöskään seurakunnassa. Saatat kohdata ihmisen, josta Paavali sanoo:

Hänellä on sairaalloinen halu väittelyyn ja sanasotaan. Niistä syntyy kateutta, riitaa, pilkkaamista, pahoja epäluuloja ja alituista kinastelua niiden ihmisten kesken, jotka ovat mieleltään turmeltuneet ja kadottaneet totuuden… 1.Tim.6:4-5.

On hyvä osata etäännyttää asioita ja säilyttää maltti ja harkinta, kun mielipiteet alkavat käydä kuumina ja kivet lennellä. Paavali totesi korinttilaisten riidoista: Täytyyhän teidän keskuudessanne olla puolueitakin, että kävisi ilmi, ketkä teistä kestävät koetuksen. 1.Kor.11:19.

Luotettaviksi osoittautuivat siis ne, jotka eivät ottaneet jyrkästi kantaa minkään ryhmäkunnan puolesta.

Niinpä haluan tänään rohkaista sinua panemaan ”jäitä hattuun”. Ota iisisti, pysy rauhallisena, älä sekaannu. On hyvä, jos voit olla puuttumatta asioihin, jotka aiheuttavat ristiriitoja. Joskus on parempi, että et koske pitkällä kepilläkään mihinkään kuumana vellovaan keitokseen. Kuningas Joosiasta tuli varoittava esimerkki ja hän maksoi hengellään siitä, että halusi sekaantua sotaan, josta olisi voinut pysyä kaukana. Tee siis viisaasti ja pysy rauhan lapsena. Jos haluat ottaa kantaa, ilmaise Jumalan mielipiteitä.

Mutta ylhäältä tuleva viisaus on ensiksikin puhdasta, sitten rauhaisaa, lempeää, taipuisaa, se on täynnä laupeutta ja hyviä hedelmiä. Se on tasapuolinen ja teeskentelemätön. Jaak.3:17.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Älä puutu äläkä sekaannu

Kirjoittanut : 10.08.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.