RSS

Odottamattomat keskeytykset

15 Elo

Jeesus osasi yllättää. Siellä missä hän liikkui tapahtui epätavallisia asioita. Jeesus keskeytti ihmisten puuhia, kuten kalastusta. Hän teki odottamattomia ratkaisuja ja ihmiset olivat usein ymmällään.

Kaikki antoivat hänestä hyvän todistuksen ja ihmettelivät niitä armon sanoja, jotka hänen suustaan lähtivät. Luuk.4:22.

Onko Jeesus tullut koskaan sinun elämääsi yllättäen? Hän ilmestyy joskus, kun sitä vähiten odotamme. Hän voi tulla sellaisen ihmisen luo, joka ei odota mitään Jumalalta. Varsinkin jos ihminen on niin alemmuuden tuntoinen, että pitää itseään huonona – silloinpa voikin tapahtua, että Jeesus alkaa kulkea hänen rinnallaan ja puhua. Hän puhuu sydämelle, mutta hän voi myös lähettää jonkun ystävällisen ihmisen sanomaan jotakin rohkaisevaa tai peräti enkelinsä tuomaan viestiä. Tunnistammeko näitä Jumalan lähettiläitä?

Jos juutumme johonkin rutiiniin, jos ajatuksemme alkavat kiertää kehää, jos jokin yksipuolinen asenne saa meissä vallan – silloin voi olla, että Jumalan henki puuttuu asioihin ja me saamme tilaisuuden pysähtyä. Jokin tekijä pakottaa meidät keskeyttämään rutiinimme. Ehkä se tapahtuu kesken meidän puhetulvamme – silloin meiltä voi mennä jauhot suuhun.

Älkäämme siis kiertäkö eteemme asetettuja esteitä, älkäämme heti palatko rutiiniimme – voi olla että Jumala haluaa sanoa jotain. Jos suljemme silmämme ja korvamme, emme ehkä saa sitä siunausta, jonka Jumalan henki halusi meille välittää. Keskeytykset ja yllättävät käänteet voivat olla uuden alku:

Jeesus sanoi hänelle: ”Seuraa minua”. Niin hän nousi ja seurasi Jeesusta. Matt.9:9.

Tänäänkin on kaikki mahdollista. Sinun elämäsi voi saada uuden käänteen, sinun unelmasi voi lähteä toteutumaan, sinun korvasi voivat avautua, sinun suustasi voi päästä ilmoille eläviä sanoja. Jeesus on yhtä elävä ja todellinen tänään kuin Raamatun aikoina. Hän voi tulla puun takaa, hänen sanansa ilmestyä kesken hälinän. Hän jakaa meille uutta viiniä, hän murtaa elämän leipää. Hän keskeyttää puuhiamme, hän puuttuu asioihin, hän pysäyttää, hän tekee muutoksia, hän jakaa elämäänsä kanssamme.

Hänen täyteydestään me kaikki olemme saaneet osamme ja armoa armon lisäksi. Joh.1:16.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Odottamattomat keskeytykset

Kirjoittanut : 15.08.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.