RSS

Jumalan kirkkaus elämässäsi

22 Elo

Kuulkaa Herran* sana, te, jotka vapisette hänen sanansa edessä: Teidän veljenne, jotka vihaavat teitä ja työntävät teidät luotaan minun nimeni tähden, sanovat: ”Osoittakoon Herra* kunniansa, niin että me näemme teidän ilonne!” Mutta he joutuvat häpeään. Jes.66:5.

Osaatko lukea tämän jakeen piilomerkityksiä rivien välistä? Sinä palvelet Herraa ja sinua halveksitaan sen vuoksi. On joukko ihmisiä, jotka vähättelevät sinua, mitätöivät sinun näkyäsi, työntävät sinut sivuun kuin roskan, mutta – he joutuvat häpeään. Ja miksi? Koska Herra osoittaa kirkkautensa sinun elämässäsi ja antaa sinulle ihmeteltävän ilon!

Ehkä sinä löydät rivien välistä jotain muutakin tai jotakin vähän eri sävyistä, mutta ihmisten halveksunta on kallisarvoista pääomaa – ei kannata paeta sitä, vaan toivottaa se tervetulleeksi. He voivat vaieta sinut kuoliaaksi – kyllä, mutta Jumala nostaa sinut esiin. He voivat sysätä sinut syrjään – kyllä, mutta Jumala nostaa sinut kunniaan:

Sinä olet ollut hylätty, niin vihattu, ettei kukaan kulkenut kauttasi, mutta minä teen sinut ikuiseksi ylpeyden aiheeksi, iloksi polvesta polveen. Jes.60:15.

Jesajan teksti on niin hoitavaa, koska hän tuntee Jumalan luonteen ja katselee maailmaa Jumalan silmin. Jeesus oli Jesajan kaltainen ja opetti: Mutta monet ensimmäisistä tulevat viimeisiksi ja monet viimeisistä ensimmäisiksi. Mark.10:31.

Ihmisten arvostus on katoavaa, ihmiskunnia tyhjän arvoista. Kuinka te voisitte uskoa, te, jotka otatte vastaan kunniaa toisiltanne ettekä etsi sitä kunniaa, joka tulee ainoalta Jumalalta? Joh.5:44.

Jospa osaisimme hylätä maailman arvot ja omaksua Jumalan valtakunnan arvot. Jospa osaisimme luottaa Jumalaan ja jättää turhan kunnian tavoittelun. Meillä on täysi syy luottaa häneen, sillä: Hän tuo esiin vanhurskautesi kuin valon ja oikeutesi kuin keskipäivän. Ps.37:6. Ja kaikki jumalattomien sarvet minä katkaisen, mutta vanhurskaan sarvet kohoavat korkealle. Ps.75:11. Sillä Herra* on mieltynyt kansaansa, hän kaunistaa nöyrät pelastuksella. Ps.149:4.

Katso, siihen aikaan minä rankaisen kaikkia sinun nöyryyttäjiäsi. Minä pelastan ontuvat ja kokoan karkotetut ja teen heistä ylistettyjä ja kunnioitettuja jokaisessa maassa, jossa he elivät häpeän alaisina. Sef.3:19.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jumalan kirkkaus elämässäsi

Kirjoittanut : 22.08.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.