RSS

Sarja menee tauolle

31 Elo

Tämä sarja, joka on toistanut eSiru-blogin sisältöä Raamattu kansalle – käännöksen mukaisena, päättyy toistaiseksi. Kiitän kaikkia lukijoita kiinnostuksesta. Huomenna sarja jatkuu uusilla postauksilla eSiru-blogin puolella – postauksia julkaistaan joka toinen päivä.

Jos olet tilannut On kirjoitettu -blogin, suosittelen sinun tilaavan myös eSiru-blogin – ellet ole jo tilaaja – eSiru -blogiin pääsee nykyään lyhyemmällä URL-osoitteella: esiru.blog. Vanha muoto esiru.wordpress.com toimii luonnollisesti edelleen. Blogia voi seurata myös Facebookissa sivulla Uskonkilpi.

Uskonkilpi on myös nettijulkaisu – hienosti sanottuna portaali – ja se näkyy osoitteessa uskonkilpi.net/wp. Siellä samaisia eSiru-postauksia voi myös lukea. Ne on muotoiltu niin että ne sopivat kuunneltaviksi. En ole perehtynyt kovin hyvin siihen, miten eri selaimet osaavat lukea tekstejä ääneen, mutta olen todennut postauksieni kuuluvan tietokoneen konelukijan lukemana aika hyvin Microsoftin selaimessa Edge. Lukua varten voi asettaa kursorin otsikon päälle ja painaa hiiren oikeaa ja valita Lue ääneen. Uskon kilven sivulla kannattaa ensin muuntaa avattu postaus lukumoodiin painamalla URL-osoitteen oikeassa laidassa olevaa kirjan kuvaa. (Paluu lukumoodista pois tapahtuu samalla tavalla.) – Olen huomannut, että jopa YLE käyttää joskus samaa Googlen konelukijaa.

Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään. 2.Tim.3:16 KR92.

Paavali ei mainitse ”rohkaisuksi, innoitukseksi ja kannustukseksi”, kuten olisin toivonut, tai edes ”uskon vahvistukseksi”, mutta ehkä hän vain tiivisti sanottavaansa. Raamattu kansalle -käännös tulkitsee muuten tuon alun (Kuningas Jaakon mukaan) ”Koko Raamattu on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta” – siinä on siis hieman eri ajatus. Paavali oli jo tuolloin vanha saarnamies, mielestäni vähän ”vanhanaikainenkin” tämän perusteella. Tarkoitan, että hänen aikanaan tuo tyyli oli varmaankin normaalia, mutta nykyaikana kuulostaa vanhahtavalta puhua noin. Peilaan häntä tietysti niihin havaintoihin, joita olen tehnyt omassa elämässäni ja suomalaisissa seurakunnissa. Negatiivinen näkökulma ja kielteinen asenne tarttuu hyvin helposti ja jää päälle. Kun siitä tulee tottumus yhdessä lainalaisen ajattelutavan kanssa, saarnaaminen voi enemmän karkottaa kuulijoita kuin vetää heitä puoleensa. Nykyajan postmoderni ihminen ei jaksa vahvoja annoksia ”nuhdetta ja ojennusta”. Toisaalta rohkaisemisen viljeleminen ei saisi johtaa saarnatyyliin, joka on räätälöity ihmisten päiväunien toteuttamiseen – vaaditaan tasapainoa. Oikeastaan vain Pyhä Henki on riittävän viisas tähän.

Mutta väitän siis, että tänä päivänä ihmiset kaipaavat enemmän rohkaisua ja sellaista Raamatun tulkintaa, joka nostaa esiin innostavia tulevaisuuden näkymiä. Ihmiset kaipaavat toivoa ja turvallista näköalaa levottomassa maailmassa. Koronapandemian keskellä tällainen myönteinen tulevaisuuden näkymä on parempi lähtökohta Jumalan sanan saarnaamiseen kuin tuomioiden julistaminen ja lopun ajan synkillä näyillä pelottelu. Eihän sananjulistajien tarvitse unohtaa totuutta ja peittää mitään lopun ajan ilmiöitä, kun ne selvästi Raamatusta nousevat esiin, mutta myös lopun ajan ilmiöihin voidaan uskossa suhtautua rohkeasti ja panikoimatta.

Ja nyt, lapset, pysykää hänessä, että meillä hänen ilmestyessään olisi rohkea luottamus emmekä joutuisi häveten väistymään hänen luotaan, kun hän tulee. 1.Joh.2:28.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Sarja menee tauolle

Kirjoittanut : 31.08.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.