RSS

Kompastuskivi

16 syys

Minä olen asettanut sinut koettelemaan ja tutkimaan kansaani, että koettelisit heidän vaelluksensa ja oppisit tuntemaan heidät. Jer.6:27.

Joillakin uskovilla on vaikea kutsumus: Herra olen lähettänyt heidät koettelemaan toisia. Se ei tarkoita, että Herran palvelijat olisivat ilkeitä tai pahantahtoisia. Usein he ovat itse tietämättömiä omasta kutsumuksestaan.

Saatat kuitenkin olla juuri sellainen henkilö, jota kaikki karttavat. He eivät osaa sanoa, mistä se karttaminen johtuu, mutta heille tulee epämukava olo sinun läheisyydessäsi. Se johtuu siitä, että sinulla on Jumalan antama värikäs puku ylläsi. Eivät he sitä näe, mutta vaistoavat sinun olevan jotenkin erilainen, eri maata, paremmista piireistä. Et sinä ole parempi, sinä olet tavallinen ihminen, mutta sinulla on erityinen Jumalalta saatu voitelu.

Sinun elämäsi suunnitelma on epätavallinen. Sinun tulee kohdata niitä henkilöitä, jotka Jumala lähettää elämääsi. Joskus he ovat huomattaviakin ihmisiä, seurakunnan pastoreita, maailman viisaita, yläluokkaa. Älä siis häkelly, kun joudut heidän kanssaan silmätysten. Voi olla, että he huomaavat sinut vasta, kun sinä olet tehnyt jotakin massasta erottuvaa, osoittanut korkeata moraalia, joutunut jonkun pahan ihmisen kanssa hankauksiin. Voi olla, että joskus Jumala antaa suuhusi sanoja, jotka ärsyttävät ihmisiä. Sinulle tulee lukuisia tilaisuuksia kieltäytyä tekemästä vääryyksiä. Monen monituista kertaa sinä onnistut välttämään keskinkertaisuutta ja yleisen mielipiteen aivopesua. He vihaavat sinua, koska et ole standardi-ihminen, valtavirran mukana ajelehtiva ajopuu. Sinä et myöskään ole ostettavissa eikä kukaan voi sinua vaientaa, ylipuhua, sivuuttaa tai huijatakaan. Sen sijaan he tekevät kaikkensa nöyryyttääkseen sinua.

Niinpä ajan mittaan joudut huomaamaan, että sinua ei kuunnella, vaikka puhuisit Jumalan sanoja, sinun neuvojasi ei kaivata, vaikka ne tulisivat sävyisästi ja terveen uskon pohjalta, sinut on sysätty sivuraiteelle ja jätetty vaille arvostusta.

Tämä sinun pitää kestää arvokkaasti, sillä koko ajan olet kulkenut Jumalan suunnitelmassa. Sinä olet edelleen Herran palvelija, Jumalan lähettämä koettelija, ja sinun kauttasi Jumalan Henki on saanut selville monista ihmisistä olennaisia piirteitä. Sinun todistuksesi on kerran Jumalan kasvojen edessä arvokas. Sinä olet Mestarisi tavalla kompastuskivi ja loukkauksen kallio.

Sinä olet kaiken keskellä haavoilla ja nöyryytetty: Mutta sinun haavasi minä kasvatan umpeen, minä parannan sinun vammasi, sanoo Herra, koska sinua, Siion, kutsutaan hylätyksi, sellaiseksi, jota kukaan ei kaipaa. Jer.30:17.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kompastuskivi

Kirjoittanut : 16.09.2022 Kategoria/t: Profetia, Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.